Muziekspecial Het beste van... disco zie je woensdag op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... disco zie je woensdag op NPO 3
Terug naar de seventies

Kijktip :

Eind jaren zeventig hield disco de muziekwereld in zijn greep. Het genre werd verguisd door veel rockliefhebbers, maar kende ook veel fans. In de muziekspecial Het beste van... disco delen bekende Nederlanders hun favoriete discoplaten.

Het beste van... disco gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

James Brown
Het discoverleden blijkt rijker dan veel mensen misschien dachten, want al aan het begin van de jaren zeventig werden de eerste stappen richting de discomuziek gezet. Niemand minder dan de Godfather of Soul, James Brown, was hier in belangrijke mate verantwoordelijk voor. Zo zien we hoe vooruitstrevend zijn act was, met onder meer een zwoel dansende vrouw op een blok.

Spargo
Ook in Nederland kreeg disco stevig voet aan de grond. Zo staat het blauwe pak van Jerney Kaagman, de zangeres van Earth and Fire, bij menigeen op het netvlies gebrand. En Spargo stond wekenlang op de eerste plaats in de Top 40 met hun hit 'You and Me' (1980). Het land was in de ban van de disco en het was moeilijk om stil te blijven zitten bij deze swingende muziek.

De muziekspecial Het beste van... disco is op woensdag 3 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de special Het beste van... disco terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Het beste van... disco zie je woensdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier