Recensie: Raya and the Last Dragon is avontuurlijk verhaal over stoere Disney "prinses"

Recensie: Raya and the Last Dragon is avontuurlijk verhaal over stoere Disney "prinses"
Film tjokvol Disney tropes

Film :

Vanaf 5 maart staat Raya and the Last Dragon op Disney+ met VIP-toegang. Een visueel schitterend avontuur van een stoere Disney-prinses op zoek naar de geheimen van haar familie en land. Lees hier de recensie van Raya and the Last Dragon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Land van de Draak
Het verhaal speelt zich af in Kumandra. Daar vormen vijf verschillende clans het Land van de Draak. De draken zijn echter al lang verdwenen, en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een avontuurlijke zoektocht start om haar ooit zo mooie wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De nieuwe animatiefilm uit de Disney stal is er weer eentje die van het scherm afspat: visueel ziet het er allemaal prachtig uit. De locaties zijn eigenlijk niet meer van echt te onderscheiden, zo realistisch is het weergegeven. Het verhaal zelf heeft wel een aantal nieuwe dingen, maar is toch vooral een mix van verschillende prinsesverhalen, als Mulan en Tangled. De film bestaat uit meerdere 'levels', waarbij meerdere eindbazen moeten worden verslagen. Op zichzelf wordt dit goed uitgevoerd, maar het is wel allemaal wat voorspelbaar. Kortom: een prima film om te kijken, maar verrassend is het niet. 3,5 ster.

Cast
Kelly Marie Tran (Star Wars Episode VIII: The Last Jedi), Awkwafina (Crazy Rich Asians), Sandra Oh en Benedict Wong spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Don Hall (Big Hero 6).

Vanaf 5 maart 2021 is Raya and the Last Dragon te kijken op Disney Plus. Genre: Animatie. Tijdsduur: 114 minuten. IMDb-score: 8,2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Raya and the Last Dragon is avontuurlijk verhaal over stoere Disney "prinses" of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV