Serierecensie: Murder Among the Mormons brengt dood en verderf aan zondagsrust

Serierecensie: Murder Among the Mormons brengt dood en verderf aan zondagsrust
Drama laat wereldwijde kerk op grondveste schudden

Film :

Sinds 2 maart staat de serie Murder Among the Mormons op Netflix. De streamingdienst staat bekend om vele true crime-series, zoals het bloedstollende Nightstalker: The Hunt for a Serial Killer. Deze driedelige documentaireserie is minder spannend, maar fascinerend is het zeker wel. Lees hier de recensie van Murder Among the Mormons.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

The Oath of a Freeman
Salt Lake city, 1985. Bij een paar bomaanslagen kwamen twee mensen om het leven. Dit was reeds een grote schok voor de vredige mormoonse gemeenschap, maar de belangrijkste schok moest dan eigenlijk nog komen. In de auto van een derde slachtoffer werden namelijk een aantal belangrijke mormoonse documenten teruggevonden. Het ging daarbij onder andere om de beruchte The Oath of a Freeman en White Salamander Letter.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De extravagante documentendealer Shannon Flynn vertelt een dramatische stukje geschiedenis dat eigenlijk alleen maar verliezers kent. Het verhaal over een meestervervalser, moordenaar en type superschurk dat je alleen kent uit een foute actiefilms. Wanneer de waarheid boven water komt, is dat een hele grote schok. Deze docu duurt iets te lang, maar pakt wel uit met een bevredigend derde deel. Wie was deze dader? Waarom deze moorden? Geniaal of in en in slecht? Een hele aardige true-crime serie, maar wel voor de liefhebber. Drie sterren.

Cast
Naast Dorie Hofmann Olds en Shannon Flynn komen onder andere ook Brent Metcalfe, Richard Turley en Rod Decker aan het woord. Deze productie is geregisseerd door Jared Hess en Tyler Measom (The Last Man on Earth).

Vanaf 3 maart 2021 is de serie Murder Among The Mormons te streamen op Netflix. Genre: Misdaad, Historie, Documenaire. Deze serie bevat 3 afleveringen van ongeveer 45 minuten. IMDb-score 7,0.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Murder Among the Mormons brengt dood en verderf aan zondagsrust of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV