Politieke docuserie Tricky Dick over Richard Nixon start donderdag op NPO 2

Politieke docuserie Tricky Dick over Richard Nixon start donderdag op NPO 2
Omstreden president van de VS

Kijktip :

Richard Nixon werd lange tijd gezien als één van de slechtste presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten, maar aan dat rijtje kunnen we Donald Trump inmiddels ook toevoegen. Niettemin blijft het interessant om terug te blikken op Nixons tijd in het Witte Huis met de documentaireserie Tricky Dick.

Tricky Dick gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vietnamoorlog
'Tricky Dick' was de weinig flatteuze bijnaam van Richard Nixon, en die zegt al iets over het imago dat hij had in de ogen van velen. De Republikeinse Nixon trad in januari 1969 aan als president van de Verenigde Staten, op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog. Hij bleef 'in office' tot augustus 1974, maar hoe slaagde hij er eigenlijk in om deze machtspositie te veroveren?

Watergate
Vóór zijn presidentschap moest Nixon namelijk al enkele nederlagen slikken, bijvoorbeeld bij de presidentsverkiezingen van 1960 - toen hij van John F. Kennedy verloor. We volgen Nixon van zijn vroege politieke carrière in Californië via de baanbrekende debatten met Kennedy en zijn vertrek én comeback tot aan zijn uiteindelijke politieke neergang via het Watergateschandaal.

De vierdelige documentaireserie Tricky Dick is vanaf donderdag 4 maart wekelijks rond 23.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Tricky Dick terugkijken via Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Politieke docuserie Tricky Dick over Richard Nixon start donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier