Jeroen van Merwijk overleden: voorstelling 'Er zijn nog kaarten' woensdag op NPO 3

Jeroen van Merwijk overleden: voorstelling 'Er zijn nog kaarten' woensdag op NPO 3
Cabaretier en schrijver overleden aan darmkanker

Kijktip :

Cabaretier, kunstschilder en tekst- en liedschrijver Jeroen van Merwijk is op woensdag 3 maart overleden aan de gevolgen van darmkanker. Om die reden zendt NPO 3 vanavond zijn voorstelling Er zijn nog kaarten uit. Hiermee stond hij in 2013 en 2014 op de planken in de Nederlandse theaters.

Er zijn nog kaarten van Jeroen van Merwijk gemist? Kijk de hele show terug via Gids.tv.

Laatste programma?
In 2013 kondigde Van Merwijk Er zijn nog kaarten aan als zijn laatste theaterprogramma, maar gelukkig bleek dat achteraf niet zo te zijn. Hij maakte sindsdien zelfs nog drie voorstellingen, voor hij in 2021 zijn strijd tegen kanker definitief verloor. De voorstelling kan worden gezien als een eresaluut van de meester zelf aan zijn glansrijke carrière.

Lees verder onder de video's.

Gebraden duiven
De voorstelling wordt aangekondigd met de volgende poëtische tekst: "Hij geeft geen krimp en laat de gebraden duiven, de in zwijm liggende aanbidsters en een zorgeloze financiële en maatschappelijke toekomst stoïcijns aan zich voorbijgaan. Want, om het in de woorden van de Don Quichot van het Vaderlandse cabaret te zeggen: 'Een besluit is een besluit, ook al is het een krankzinnig besluit!'"

De voorstelling Er zijn nog kaarten van Jeroen van Merwijk is op woensdag 3 maart om 22.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de voorstelling Er zijn nog kaarten van Jeroen van Merwijk terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jeroen van Merwijk overleden: voorstelling 'Er zijn nog kaarten' woensdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier