Tweeluik Cheetah Family & Me start vrijdag 5 maart op NPO 2

Tweeluik Cheetah Family & Me start vrijdag 5 maart op NPO 2
Tweedelige natuurdocumentaire

Kijktip :

Op vrijdag 5 maart gaat het natuur-tweeluik Cheetah Family & Me van start op NPO 2. Na het eerste deel volgt op vrijdag 12 maart deel twee. In de documentaire wordt ingezoomd op, de naam zegt het al, de cheeta (ook wel jachtluipaard genoemd).

Cheetah Family & Me gemist? Kijk het tweeluik terug via Gids.tv.

Snel
De cheeta boezemt bij zowel dier als mens angst in, want het staat bekend als het snelste landroofdier op aarde. Het imposante dier kan topsnelheden tot wel 105 kilometer per uur halen. In deze adembenemende natuurdocumentaire van Gordon Buchanan zien we echter een kwetsbaardere kant van deze ontzagwekkende katachtige.

Uniek
De aanpak van natuurfilmer Buchanan kunnen we gerust uniek noemen: hij volgt de Zuid-Afrikaanse cheetafamilies te voet. Dat lijkt een levensgevaarlijke missie, maar op deze manier kan hij de dieren van dichtbij volgen. Buchanan ziet de emotionele, zinderende strijd die ze moeten leveren om zowel natuurlijke als door de mens veroorzaakte problemen in de spectaculaire Kalahari-woestijn te bezweren.

Het tweeluik Cheetah Family & Me is op vrijdag 5 en vrijdag 12 maart rond 19.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt de afleveringen van Cheetah Family & Me terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV