Fantastisch misdaaddrama Mystic River donderdag te zien op SBS9

Fantastisch misdaaddrama Mystic River donderdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Nadat Clint Eastwood in de jaren zestig doorbraak als westernacteur, kreeg hij al snel meer ambities. In 1973 debuteerde Eastwood als filmregisseur en sindsdien heeft hij ons vele pareltjes gegeven - zoals het geweldige misdaaddrama Mystic River (2003). Deze ijzersterke film is donderdag te zien op SBS9 en je kunt Mystic River streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Jimmy Markum, Dave Boyle en Sean Devine waren jeugdvrienden. Ze speelden in de straten van Boston en groeiden op in een ruwe buurt. Hun vriendschap werd echter bruut verstoord toen Dave werd gekidnapt. Deze gebeurtenis dreef een wig tussen de jongens. Wanneer jaren later de dochter van Jimmy wordt vermoord, brengt dit de drie mannen opnieuw bij elkaar. Sean is inmiddels rechercheur geworden, en wordt op de zaak gezet. Jimmy, die in de gevangenis heeft gezeten, zint op wraak. En de hoofdverdachte blijkt niemand minder te zijn dan Dave.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Op het moment dat Eastwood de zestig al gepasseerd was, leek hij de hoogste pieken van zijn carrière te bereiken. Na het Oscarsucces met Unforgiven (1992) schoot hij, inmiddels boven de zeventig, opnieuw raak met Mystic River. Op vakkundige wijze verweeft hij het verhaal van de drie jeugdvrienden met elkaar, waarbij vooral de vertolkers van Jimmy (Sean Penn) en Dave (Tim Robbins) uitblinken - zij wonnen allebei een Oscar voor hun rol. Spanning, drama en intense emoties zijn gegarandeerd bij dit prachtige drama.

Cast
Naast Sean Penn (Milk) en Tim Robbins (The Shawshank Redemption) zijn ook Kevin Bacon (Patriots Day), Laurence Fishburne (The Matrix) en Marcia Gay Harden (Into the Wild) te zien in Mystic River. Deze film is geregisseerd door Clint Eastwood (Million Dollar Baby).

Mystic River (2003) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op donderdag 11 maart om 23.15 uur te zien op SBS9. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 138 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastisch misdaaddrama Mystic River donderdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV