Comedy voor het hele gezin School of Rock vrijdag te zien op Comedy Central

Comedy voor het hele gezin School of Rock vrijdag te zien op Comedy Central
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Jack Black is een man van vele talenten, maar bovenal blijft hij een enorme muzieknerd. Hij is zelf natuurlijk onderdeel van het duo Tenacious D, maar Black steekt zijn liefde voor classic rock niet onder stoelen of banken. De acteur kon zich dan ook heerlijk uitleven in School of Rock, met een geweldige comedy als resultaat. De film is vrijdag 5 zien op Comedy Central en je kunt School of Rock streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dewey Finn is een ruziemaker en een matig gitarist die zich een wereldster waant. Wanneer hij door zijn bandgenoten uit de groep wordt gegooid gaat hij wanhopig op zoek naar werk. Uiteindelijk klopt hij aan bij een prestigieuze school en komt hij als leerkracht voor de klas te staan. Hij is vastberaden om van zijn keurige leerlingen volbloed rock-'n'-rollers te maken, maar het schoolhoofd is allerminst opgetogen wanneer zijn nieuwe leerkracht de leerlingen inschrijft voor een muziekwedstrijd voor nieuwe bands.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dat Jack Black een groot liefhebber is van classic rockmuziek, blijkt wel uit zijn band Tenacious D en zijn eerdere rol in de film High Fidelity (2000). In School of Rock mag hij zich vol overgave storten op zijn liefde voor muziek én acteren, door de jonge kinderen de fijne kneepjes van de rockmuziek bij te brengen. Voor liefhebbers van het genre is het dan ook een feest van herkenning: van AC/DC tot David Bowie en van Led Zeppelin tot Stevie Nicks, er komt van alles voorbij. Black heeft er zichtbaar lol in, en zijn enthousiaste spel werkt aanstekelijk.

Cast
Naast Jack Black (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Joan Cusack (Instant Family) zijn ook Mike White (The Stepford Wives) en Sarah Silverman (Battle of the Sexes) te zien in School of Rock. Deze film is geregisseerd door Richard Linklater (Boyhood).

School of Rock (2003) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 5 maart om 20.30 uur te zien op Comedy Central. Genre: comedy, muziek. Speelduur: 109 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Comedy voor het hele gezin School of Rock vrijdag te zien op Comedy Central of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier