Tv-docu De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie zaterdag te zien op NPO 2

Tv-docu De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie zaterdag te zien op NPO 2
Aflevering sluit aan bij thema Boekenweek

Kijktip :

De Boekenweek van 2021 is verplaatst naar de zomer vanwege het coronavirus, maar zaterdagavond kunnen we alvast een beetje voorpret beleven met de iconische tv-aflevering De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie. Deze uitzending uit 1987 sluit naadloos aan bij het thema van de Boekenweek: 'Tweestrijd'.

De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Oorlog in Hilversum
In de tweede helft van de jaren tachtig was er een ware oorlog aan de gang in Hilversum tussen de verschillende omroepen. Aan de ene kant van het strijdtoneel stonden de 'preciezen', verenigd in de op religieuze en politieke uitgangspunten gebaseerde Omroepverenigingen, en aan de andere kant zagen we de 'rekkelijken' van de commerciële tv. Joop van den Ende wist zelfs een flink aantal coryfeeën naar zijn TV10 te lokken met een grote zak geld.

Het Simplisties Verbond
Cabaretiers en tv-makers Kees van Kooten en Wim de Bie, bekend van het Simplisties Verbond, verdwaalden in dit kantelende tv-landschap. Dat was weliswaar deels en tijdelijk - maar dat maakt de morele tweestrijd niet minder beschamend. Sinds 1987 werd deze realitydocumentaire nooit meer uitgezonden. Hierin proberen over gebrouilleerde tv-makers wanhopig hun persoonlijke plaats binnen de mediawereld te rechtvaardigheden - met pijnlijke, onthullende en soms hliarische resultaten.

De tv-uitzending De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie is op zaterdag 6 maart om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de hele uitzending van De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tv-docu De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier