'Waarom alle goede tv-programma's tegelijk op zondag?'

'Waarom alle goede tv-programma's tegelijk op zondag?'
Angela de Jong heeft te weinig tijd

Nieuws

Angela de Jong vraagt zich in haar nieuwste tv-recensie af waarom Frans Klein, directeur televisie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), zoveel goede programma's tegelijkertijd programmeert op zondagavond. Wel geeft ze hem de complimenten voor alle goede tv-programma's op zondagavond.

"De Curling Quiz, Door Het Hart Van China en De Luizenmoeder die tegelijk worden uitgezonden en alle drie ruim een miljoen kijkers scoren. Dat is écht knap, zeker in een tijd dat tv al een paar keer op sterven na dood is verklaard", schrijft De Jong.

Angela de Jong

"Maar waarom moet alles tegelijk? Want die drie programma’s vormen bij elkaar op zich al een prima tv-avond, dus ben ik de hele avond hijgend aan het terugkijken." Via een stukje De Curling Quiz, "Ruben Terlou met de fascinerende verhalen en mensen die hij in China opdiept" en "die hilarische juf Ank en haar zwaailicht" in De Luizenmoeder heeft Angela er al bijna een hele tv-avond opzitten. "Maar dan mis ik dus College Tour en Andere Tijden Sport en vergeet ik bijna Smeris. En vanaf volgende week is Arjen Lubach ook nog terug van winterstop."

De programmering van de NPO zorgt er wel voor dat De Jong helemaal niet toekomt aan de programma's van RTL 4 en SBS 6, die ook goed bekeken worden. "[Dat is] natuurlijk precies de bedoeling van gehaaide Frans. Maar wat ik dan niet snap: waarom is het op zondagavond zo dringen, terwijl de NPO-kijker op vrijdagavond met een herhaling van Flikken Maastricht letterlijk naar The Voice op RTL wordt gejaagd? Enige lichtpuntje is De Slimste Mens, maar die quiz is inmiddels ook aan de finaleweek bezig", aldus Angela de Jong.

Voor tv-kijkers is de zondagavond dus een bomvolle avond, met populaire programma's op NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4 en SBS 6. Gelukkig voor hen is het tegenwoordig heel makkelijk om gedurende de rest van de week alle zondagavondprogramma's online terug te kijken.

Tags: sport, china, televisie, andere tijden sport, publieke omroep, the voice of holland, curling, quiz, college tour, tv-programma, recensie, flikken maastricht, luizenmoeder, arjen lubach, slimste mens, smeris, door het hart van china, zondagavond

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »