Aangrijpend survivaldrama Cast Away zaterdag te zien op België Eén

Aangrijpend survivaldrama Cast Away zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Tom Hanks is een geweldige acteur, maar hij staat niet bepaald bekend om zijn 'method acting' - de volledige toewijding aan een rol, die zelfs een fysieke transformatie vereist. Dat deed hij wél voor Cast Away: Hanks viel maar liefst 25 kilo af voor zijn sublieme vertolking. Dit aangrijpende survivaldrama is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Cast Away streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Cast Away gaat over Chuck Noland, die als manager bij het koeriersbedrijf FedEx werkzaam is. Zijn hectische en overvolle leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij na een vliegtuigcrash aanspoelt op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Hij leert met de situatie om te gaan en raakt zelfs bevriend met een volleybal. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van Cast Away liet Tom Hanks zien dat hij na de jaren negentig, een zeer succesvol decennium voor de acteur, nog lang niet klaar was. Voor deze film kreeg Hanks alweer zijn vijfde Oscarnominatie voor Beste Acteur. Speciale aandacht gaat uit naar het 'samenspel' tussen Hanks en de volleybal Wilson, wat een aantal bijzondere scènes - en ook het meest hartverscheurende moment van de film - oplevert. Naast de sublieme rol van Hanks mag ook de fantastische, aangrijpende muziek van Alan Silvestri niet onvermeld blijven.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Helen Hunt (As Good as It Gets) zijn ook Nick Searcy (The Shape of Water) en Chris Noth (Sex and the City) te zien in Cast Away. Deze film is geregisseerd door Robert Zemeckis (Forrest Gump).

Cast Away (2000) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 3 april om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: avontuur, drama. Speelduur: 143 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend survivaldrama Cast Away zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier