Reportageserie Pointer: de digitale verkiezingen start zondag op NPO 2

Reportageserie Pointer: de digitale verkiezingen start zondag op NPO 2
Invloed van social media op de verkiezingen

Kijktip :

Naast de diverse televisiedebatten en vele talkshowoptredens van lijsttrekkers in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is er ook een reportageserie te zien: Pointer: de digitale verkiezingen. Hierin wordt onderzoek gedaan naar de invloed van social media op de verkiezingen.

Pointer gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Campagne
Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer richt de blik in drie specials op de rol en de invloed van social media op de campagnes van de politieke partijen. De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart en dus zitten we momenteel midden in de campagnetijd, en daarbij wordt ook social media door de partijen actief ingezet.

Lees verder onder de video's.

Algoritmes
In de eerste aflevering gaat het over algoritmes. We worden elke dag bestookt met informatie: of je nu muziek gaat luisteren of foto's van vrienden bekijkt. Altijd worden jouw keuzes op de achtergrond bepaald. Het algoritme van social media bepaalt wat je te zien krijgt. Pointer onderzoekt of deze ook bepalen welke verkiezingsinformatie je op bijvoorbeeld Instagram en YouTube voor de kiezen krijgt.

De driedelige serie Pointer: de digitale verkiezingen is vanaf zondag 7 maart wekelijks om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Pointer terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Reportageserie Pointer: de digitale verkiezingen start zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier