Documentaireserie Once Upon a Time in Iraq begint zondag op NPO 2

Documentaireserie Once Upon a Time in Iraq begint zondag op NPO 2
Terugblik op de War on Terror

Kijktip :

Na de aanslagen van 11 september 2001 kondigde de Amerikaanse president George W. Bush een 'War on Terror' aan om de verantwoordelijken te straffen. Zonder enig bewijs viel hij Irak binnen, omdat hij Saddam Hoessein ervan verdacht massavernietigingswapens te hebben. In de docuserie Once Upon a Time in Iraq wordt teruggeblikt op de oorlog.

Once Upon a Time in Iraq gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Getuigenissen
In deze vijfdelige documentaireserie blikken alle betrokkenen terug. Het resultaat is geen politieke analyse van experts, maar emotionele getuigenissen van Amerikaanse soldaten, Irakese inwoners en internationale journalisten die verslag deden van de strijd. Het werpt bovenal een menselijk perspectief op de oorlog, die veel verschillende waarheden kent.

Lees verder onder de video's.

Onveiliger
In de eerste aflevering komt heavy metalmuzikant Waleed Neysif aan het woord. Hij hoopt dat de oorlog het leven beter zal maken. Boerin Um Qusay is juist bang dat alles onveiliger wordt. En de dertienjarige tiener Ahmad Al Bashir zwaait naar de binnenvallende troepen. Hij nodigt ze zelfs uit in zijn huis om Engels te praten met echte Amerikanen. Fotograaf Ashley Gilbertson denkt dat hij de oorlog gemist heeft - maar die moet nog komen.

De vijfdelige documentaireserie Once Upon a Time in Iraq is vanaf zondag 7 maart wekelijks rond 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Once Upon a Time in Iraq terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie Once Upon a Time in Iraq begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier