Vanavond op tv: ontknoping Wie is de Mol?, cabaret Jochen Otten met Troosten en meer

Vanavond op tv: ontknoping Wie is de Mol?, cabaret Jochen Otten met Troosten en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 maart

Kijktip :

Vanavond zitten er weer waarschijnlijk miljoenen mensen klaar om eindelijk antwoord te krijgen op de prangende vraag: Wie Is De Mol?. Maar als je geen molloot bent, zijn er ook genoeg andere mooie dingen die je kunt kijken op tv, zoals een goede misdaadserie of cabaret… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Beck seizoen 8

NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is het achtste seizoen van de Zweedse misdaaddramaserie Beck elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:25 uur te zien op NPO 3. De serie gaat over Martin Beck, inspecteur bij de Zweedse moordbrigade. Hij is een intelligent speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses en het afnemen van verhoren. In de eersteaflevering van het nieuwe seizoen wordt op een verlaten plek het levenloze lichaam van de zeventienjarige Sandor Mokhtar gevonden. Becks team komt in actie. Het politie-onderzoek leidt hen naar een narcotica-netwerk. Om een al maanden lopende undercover-operatie naar datzelfde netwerk niet te verstoren, dienen Beck en zijn mensen uiterst behoedzaam te werk te gaan. Dat leidt tot de nodige spanningen.

De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie

NPO 2
20:30 uur

In aanloop naar de onlangs naar de zomer verplaatste Boekenweek zendt de VPRO de memorabele aflevering De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie. Deze aflevering werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd. In de tweede helft van de jaren tachtig ontstond er een ongekend schisma binnen de Nederlandse televisiewereld. De 'preciezen', verenigd in de op religieuze en politieke uitgangspunten gegrondveste Omroepverenigingen, stonden onverhoeds lijnrecht tegenover de gehaaide 'rekkelijken' van de commerciële tv. Joop van den Ende lokte een flink aantal geldbeluste, publieke coryfeeën naar zijn TV10. Ook Het Simplisties Verbond van Kees van Kooten en Wim de Bie verdwaalde in dit kantelende televisielandschap. Weliswaar deels en tijdelijk, maar daarom was hun morele tweestrijd niet minder beschamend. In een sinds 1987 nooit meer uitgezonden realitydocu trachten de met elkander overhoop liggende televisiemakers wanhopig hun persoonlijke plaatsbepaling binnen de veranderende mediawereld te rechtvaardigen. Dit levert een pijnlijk, onthullend en bij vlagen hilarisch schouwspel op.

Ontknoping: Wie is de Mol?

NPO 1
20:30 uur

Wie is de Mol? Vanavond komt het antwoord op de vraag die miljoenen Nederlanders de afgelopen bezig bezighield. Aan het eind van de vorige aflevering kreeg journalist Charlotte Nijs een rood scherm. Voor haar werd duidelijk dat ze het spel eindigt als verliezend finalist, voor de kijker betekende dat ook dat Charlotte afgestreept kan worden als potentiële Mol. Nu zijn er nog twee mogelijke Mollen over: actrice Renée Fokker en voetbalster Rocky Hehakaija. Ze zeggen elkaar te verdenken, maar ondertussen is één van de twee de persoon die de afgelopen weken probeerde de boel te saboteren en te voorkomen dat er geld in de pot zou komen. De finale is live op een plek ergens in Nederland, zonder publiek. Daarna mag Renée of Rocky overal hardop uitspreken dat ze dit seizoen de Mol was.

Cabaret: Jochen Otten - Troosten

SBS 6
20:30 uur

In de reekscabaretvoorstellingen op SBS6 is deze zaterdag 'Troosten' van Jochen Otten te zien. Jochen Otten is bekend van het succesvolle programma Sluipschutters en staat ook in de theaters. In deze show snijdt hij vooral het onderwerp emotie aan. Jochen vindt zichzelf vooral emotioneel onbereikbaar naar zijn gezin toe. Met vlijmscherpe grappen is het een hilarisch emotionele show, waarin ook het familieleven, ziektes en actuele zaken aan bod komen.

Nieuw: Agent Hamilton

Canvas
20:35 uur

In de serie Agent Hamilton keert Carl Hamilton terug naar Stockholm na een training bij de Navy SEALs. Hij wordt dubbelagent. De Zweedse thrillerserie is de komende zaterdagen met dubbele afleveringen vanaf 20:35 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. Hamilton werkt voor de CIA en heeft een geheime missie: hij maakt jacht op een terroristische organisatie die Zweden in haar greep houdt met bomaanslagen en cyberaanvallen. Eenmaal in Stockholm komt Hamilton onverwacht een oude bekende tegen. Hij wordt benaderd door een voormalige werkgever en gaat aan de slag als dubbelagent.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV