Vanavond op tv: nieuw seizoen Postcode Loterij Miljoenenjacht, Wie van de 3, Pointer en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoen Postcode Loterij Miljoenenjacht, Wie van de 3, Pointer en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 maart

Kijktip :

Vanavond gaan er een aantal nieuwe programma's van start. Zo kun je kijken naar een nieuw seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht en Wie van de 3. Daarnaast zal het nieuwe onderzoeksjournalistieke programma Pointer van start gaan, dat deze week in het kader staat van de verkiezingen. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Postcode Loterij Miljoenenjacht

SBS 6
19:55 uur

In een nieuw seizoen van Miljoenenjacht kunnen er weer grote geldbedragen gewonnen worden. Linda de Mol ontvangt de komende vijf zondagen rond 19:55 uur deelnemers die strijden om een plek in de finaleronde. Daarvoor moeten ze drie zenuwslopende rondes doorkomen. In de finale, waarin de kandidaat koffers met geldbedragen moet openmaken, kan maximaal vijf miljoen euro worden gewonnen. Postcode Loterij-deelnemers maken ook weer kans om op zondagavond door Winston Gerschtanowitz verrast te worden met hetzelfde bedrag als de finalist in de studio wint. Tussen de spannende studiospellen door schakelt Linda over naar Martijn Krabbé en Caroline Tensen die zich op de locatie bevinden waar de PostcodeKanjer wordt uitgereikt.


Nieuw: Pointer - de digitale verkiezingen

NPO 2
21:05 uur

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer, met de focus op data, neemt in drie specials de invloed van social media op de verkiezingen van 17 maart onder de loep. Politici voeren inmiddels campagne om de kiezer te overtuigen. Ook social media wordt door de politieke partijen actief ingezet om stemmen te winnen. Hoe groot is die invloed van de social media? De eerste aflevering gaat over algoritmes. Elke dag word je bestookt met informatie. Of je nu muziek gaat luisteren of foto's van vrienden bekijkt: op de achtergrond wordt voor jou de keuze gemaakt wat je als eerste bekijkt. Het algoritme van de sociale media bepaalt wat je krijgt te zien. Bepalen deze algoritmen van bijvoorbeeld Instagram en YouTube welke verkiezingsinformatie jij wel en welke je niet te zien krijgt? Drie zondagen om 21:00 uur op NPO 2.


Terug: Wie van de 3

SBS 6
21:30 uur

De komende weken gaan Martien Meiland, Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Najib Amhali opnieuw de uitdaging aan om steeds van drie kandidaten te achterhalen wie de persoon is die ze zoeken. Presentatrice Wendy van Dijk geeft het nieuwsgierige viertal een nieuwe kans om als ware detectives op jacht te gaan naar de kandidaat met het bijzondere beroep of de opmerkelijke hobby. Tijdens het spel doen de kandidaten, waarvan twee de antwoorden uit hun duim zuigen, er alles aan om het panel op het verkeerde been te zetten. Laat het viertal zich beetnemen of zijn de panelleden op hun hoede en lukt het hen de juiste kandidaat te ontmaskeren? Wie van de 3 is elke zondag om 21:30 uur te zien op SBS6.


Nieuw: Once Upon a Time in Iraq

NPO 2
23:00 uur

Deze vijfdelige documentaireserie blikt met álle betrokkenen terug op de oorlog in Irak. Wat is de impact geweest, wat ging er mis? Geen analyse van politici en experts maar emotionele getuigenissen van Amerikaanse soldaten, Irakese inwoners en internationale journalisten ter plaatse werpen een nieuw en vooral menselijk perspectief op deze oorlog die zoveel waarheden kent. In de eerste aflevering vertelt heavymetalmuzikant Waleed Neysif dat hij hoopt dat de oorlog het leven zal verbeteren. Boerin Um Qusay is bang dat de oorlog alles onveiliger zal maken. Dertienjarige tiener Ahmed Al Bashir zwaait naar de binnenvallende troepen en nodigt hen uit in zijn huis om Engels te kunnen spreken met echte Amerikanen en fotograaf Ashley Gilbertson denkt dat hij de oorlog heeft gemist, maar die oorlog moet nog komen. Elke zondag rond 23:00 uur op NPO 2.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Postcode Loterij Miljoenenjacht, Wie van de 3, Pointer en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier