Recensie: Sentinelle met "engel der wrake" Olga Kurylenko

Recensie: Sentinelle met "engel der wrake" Olga Kurylenko
Franse actiethriller en dramafilm valt tussen wal en schip

Film :

Sinds 5 maart staat de film Sentinelle op Netflix. Deze Franse drama, thriller, actie, met zelfs een klein beetje sensuele vrouwenliefde wil het publiek met héél véél tevreden stellen, maar slaat de plank toch lelijk mis. Lees hier de filmrecensie van Sentinelle.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Wraak is zoet
Het verhaal gaat over de drieëndertige jarige Klara. Ze is een tolk in het Franse leger. Nadat ze de gruwelen van de oorlog in Syrië heeft meegemaakt, wordt ze overgeplaatst naar Nice in het kader van Operatie Sentinelle. Daar probeert ze, samen met haar moeder en haar zus Tania, haar leven weer rustig op te bouwen. Maar op een avond, nadat ze naar een nachtclub is geweest, wordt Tania halfdood op het strand gevonden. Ze is verkracht en in elkaar geslagen. Klara gaat opzoek om deze aanvallers te vinden en haar zus te wreken.

Actrice Olga Kurylenko in de film 'Sentinelle'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Sentinelle begint veelbelovend met een spannende scène in het kapotgeschoten Syrië, maar daarna is het bovenal drama wat lange tijd de boventoon voert. Met de beeldschone actrice Olga Kurylenko in de hoofdrol, wordt deze productie vergeleken met een John Wick-achtige wraakfilm. Wraak is er zeker, maar grootschalige actie blijft uit. Onlogische scènes, weinig dialogen en een vreemd plot maken deze film een lange, saaie zit. Het verhaal is vrij simpel, absoluut niet nieuw en wil alles zijn maar wordt uiteindelijk een rommelige fiasco. En zelfs met een relatief korte speelduur van 80 minuten, is dat 80 minuten te lang. Anderhalve ster.

Cast
Naast Olga Kurylenko (The Courier) en Marilyn Lima (A Mermaid in Paris) zijn ook Andrey Gorlenko en Michel Biel in de ze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Julien Leclercq (Lucas).

Vanaf 5 maart 2021 is de film Sentinelle te streamen op Netflix. Genre: Actie, Drama, Misdaad. Tijdsduur: 80 minuten. IMDb-score 4,9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Sentinelle met "engel der wrake" Olga Kurylenko of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV