Dinsdag 9 maart in Pauws Verkiezingsdebatten: Wopke Hoekstra vs. Jesse Klaver

Dinsdag 9 maart in Pauws Verkiezingsdebatten: Wopke Hoekstra vs. Jesse Klaver
Lijsttrekkers kruisen de degens

Kijktip :

Nadat Sigrid Kaag (D66) en Lilianne Ploumen (PvdA) de vier verkiezingsdebatten bij Jeroen Pauw op maanag 8 maart hebben afgetrapt, is het de beurt aan Wopke Hoekstra (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks) om de degens te kruisen in een rechtstreekse confrontatie.

Debat Hoekstra-Klaver gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Minister van Financiën
Hoekstra fungeerde de afgelopen vier jaar als minister van Financiën in het kabinet Rutte-III en werd al langer gezien als de gedroomde lijsttrekker van het CDA. In eerste instantie leek die eer naar Hugo de Jonge te gaan, die een lijsttrekkersverkiezing met Pieter Omtzigt won. Doordat zijn tijd grotendeels wordt ingenomen door de coronacrisis, schoof De Jonge het lijsttrekkerschap uiteindelijk tóch door naar Hoekstra.

Lees verder onder de video's.

Jong, maar ervaren
Klaver zit inmiddels alweer een aantal jaren in de Tweede Kamer, hoewel hij nog altijd pas 34 jaar is. Op 17 maart maakt hij alweer zijn tweede verkiezingen als lijsttrekker van zijn partij mee, en Klaver hoopt natuurlijk dat de linkse partijen een coalitie kunnen smeden bij een gunstige uitslag. In het debat met Hoekstra zal Klaver waarschijnlijk veel willen praten over het klimaat en de periode na de coronacrisis.

De aflevering van Pauws Verkiezingsdebatten met Wopke Hoekstra en Jesse Klaver is op dinsdag 9 maart om 22.10 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna het debat tussen Hoekstra en Klaver terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag 9 maart in Pauws Verkiezingsdebatten: Wopke Hoekstra vs. Jesse Klaver of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier