Heftige documentaire Prison for Profit zie je dinsdag op NPO 2

Heftige documentaire Prison for Profit zie je dinsdag op NPO 2
Onvoorstelbare praktijken in gevangenis

Kijktip :

Dinsdagavond (9 maart) is de heftige documentaire Prison for Profit te zien op NPO 2. In deze documentaire wordt ingezoomd op de Mangaung-gevangenis. Dit is de eerste gevangenis in Zuid-Afrika die geëxploiteerd wordt door een privaat beveiligingsbedrijf.

Prison for Profit gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Martelpraktijken
Het wereldwijd opererende Britse bedrijf G4S belooft de beste faciliteiten en de meest humane behandeling van alle gevangenen. Dit alles is volgens hen mogelijk voor de laagste prijs, maar in de praktijk komt hier eigenlijk helemaal niets van terecht. Er komen namelijk verhalen naar buiten over buitensporig geweld, verwaarlozing en onvoorstelbare martelpraktijken.

Winst
Gelekte bewakingsvideo's en getuigenissen van bewakers en voormalige gevangenen bevestigen de misstanden. Prison for Profit laat zien wat de gevolgen zijn van het overdragen van een overheidstaak als detentie aan een machtig, internationaal bedrijf. Deze zijn gericht op het maken van winst - en willen dus zoveel mogelijk gevangenen. Criminelen die het rechte pad kiezen leveren niks op.

De documentaire Prison for Profit is op dinsdag 9 maart om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Prison for Profit terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Prison for Profit zie je dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier