Fantastisch sciencefictionspektakel Star Trek vrijdag te zien op Spike

Fantastisch sciencefictionspektakel Star Trek vrijdag te zien op Spike
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Het Star Trek-universum heeft sinds de jaren zestig al vele transformaties doorgemaakt en nieuwe 'generaties' gekend, maar pas in 2009 verscheen het voorlopige hoogtepunt. Regisseur en doorgewinterd sci-fi liefhebber J.J. Abrams leverde met Star Trek een geweldige en spectaculaire film af. Je ziet 'm vrijdag op Spike en je kunt Star Trek streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
James T. Kirk is een wildebras, maar blijkt ook een getalenteerd ruimtevaarder te zijn wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De roekeloze Kirk en de berekenende Spock zijn absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Star Trek ging Abrams terug naar het begin: het moment waarop Kirk en Spock elkaar leren kennen. De regisseur had zijn sporen al verdiend als bedenker van de series Alias en Lost en in zijn handen groeide de film uit tot een enorme blockbuster. Ook de critici waren laaiend enthousiast en Star Trek kreeg maar liefst vier Oscarnominaties - meer dan welke Star Trek-film ook. Alleen de Oscar voor Beste Make-up werd binnengesleept. In de bijrollen zien we een aantal bekende gezichten: onder anderen Simon Pegg en Winona Ryder spelen mee in deze film.

Cast
Naast Chris Pine (Wonder Woman) en Zachary Quinto (The Boys in the Band) zijn ook Karl Urban (Thor: Ragnarok) en Zoe Saldana (Avatar) te zien in Star Trek. Deze film is geregisseerd door J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens).

Star Trek (2009) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is vrijdag 20 mei om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: science fiction. Speelduur: 127 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastisch sciencefictionspektakel Star Trek vrijdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV