Maandag in Op1: terugblik op eerste Pauw's Verkiezingsdebat

Maandag in Op1: terugblik op eerste Pauw's Verkiezingsdebat
De gasten van maandag 8 maart

Kijktip :

Op internationale vrouwendag mogen de twee vrouwelijke lijsttrekkers de 'Pauw's Verkiezingsdebatten' aftrappen in de Melkweg. Xander van der Wulp en Peter Kannen blikken terug na dit eerste debat. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 8 maart

  • Vanavond leidt Jeroen Pauw vanuit De Melkweg in Amsterdam het eerste debat in een serie van vier verkiezingsdebatten. Tegenover elkaar staan lijstrekkers Lilianne Ploumen van de PvdA en Sigrid Kaag van D66. Na afloop blikken politiek verslaggever Xander van der Wulp en opiniepeiler Peter Kanne van I&O Research bij Op1 terug op het debat. Wie weet de twijfelende kiezer het best naar zich toe te trekken?
  • Uit data-analyse is gebleken dat onze vrouwelijke volksvertegenwoordigers online eerder negatief worden aangesproken dan onze mannelijke volksvertegenwoordigers. Regelmatig worden ze als ‘vrouwtje’, ‘meid’ of ‘meisje’ aangesproken. Er is bovendien gebleken dat tien procent van alle tweets gericht aan vrouwen op kieslijsten haatdragend of zelfs bedreigend is. Vanavond, op internationale vrouwendag, schuiven Lilian Marijnissen, Ank Bijleveld, Hedy d’Ancona en Lamyae Aharouay aan bij Op1 om de haat tegen vrouwelijke politici te bespreken.
  • Wie kan het politieke spektakel van vanavond beter duiden dan cabaretier Dolf Jansen. Vanavond, aan het eind van Op1, zal hij in zijn rubriek ‘Een stukje duiding door Dolf’ de avond in 3 scherpe minuten samenvatten.
  • De laatste persconferentie voor de verkiezingen. Kinderen mogen hoogstwaarschijnlijk weer naar zwemles, maar verder zullen er niet veel versoepelingen bij komen. Vanavond bij Op1 praten Xander van der Wulp en Diederik Gommers ons bij met het laatste nieuws.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 8 maart gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: terugblik op eerste Pauw's Verkiezingsdebat of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier