Eurosport biedt meest uitgebreide verslag van Olympische Winterspelen

Eurosport biedt meest uitgebreide verslag van Olympische Winterspelen
Veel primeurs bij PyeongChang 2018

Sport :

Voor het eerst doet sportzender Eurosport in 48 landen verslag van de Olympische Spelen op tv. Ook in Nederland brengt Eurosport de volledige Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in beeld. De hele dag doet Eurosport via twee tv-kanalen en online via de Eurosport Player verslag van elke sport op de Olympische Winterspelen.

De olympische dag begin in Zuid-Korea al om 01.00 uur 's nachts Nederlandse tijd. Tot 16.00 uur 's middags is er volop live topsport te zien via alle Eurosport-platformen. Waar de NOS het dit jaar moet doen met één live-registratie tegelijkertijd (geen livestreams van overige sporten op de website), heeft Eurosport alle rechten in handen om alles van 'PyeongChang 2018' van begin tot eind te laten zien. De Zuid-Koreaanse plaats Pyeongchang is het centrum van de Winterspelen, maar het toernooi wordt 'PyeongChang 2018' (met een extra hoofdletter C) genoemd om verwarring met de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te voorkomen.

IJshockey en ski-/snowboardcross exclusief bij Eurosport
Tijdens de Olympische Winterspelen zijn de onderdelen ijshockey en het spectaculaire ski- en snowboardcross exclusief live te zien bij Eurosport. De sportzender heeft álle rechten tijdens de Spelen. In veel landen mogen de publieke omroepen een bepaald aantal uur van de Olympische Spelen uitzenden, zo ook in Nederland. De NOS mag één ding tegelijk uitzenden en drie sporten zijn exclusief bij Eurosport te zien. IJshockey en ski- en snowboardcross mogen alleen in samenvatting worden getoond. Bovendien zijn alle livestreams van de Olympische Spelen alleen via de Eurosport Player te zien.

Studioprogramma Winterspelen Vandaag met live schakelprogramma
Voor het eerst zal de Nederlandse tak van Eurosport met een studioprogramma komen om live verslag te doen van de Olympische Winterspelen. Vanuit Amsterdam is iedere dag vanaf ongeveer 07.00 tot 16.00 uur "een uniek, fast paced schakelprogramma" te zien. In Winterspelen Vandaag wordt geschakeld tussen de verschillende live-evenementen, zodat alle hoogtepunten te zien zijn.

Gijs Poortman, zendermanager van Eurosport, zegt daarover: "Vergelijk het met Langs de Lijn, maar dan op tv. Bijvoorbeeld: de langlaufers buffelen door de sneeuw, maar wij gaan even snel in de ijshal kijken voor de ontknoping van de tien kilometer. Verwacht bij ons dus geen urenlange registratie van het schaatsen, maar een schakeling naar de schaatshal als de ontknoping daar is. De Winterspelen zijn immers zoveel meer dan alleen schaatsen. Maar ook de Eurosport-kijker is er live bij als de Nederlandse schaatsers medailles winnen."

De studio van Winterspelen Vandaag

De presentatie van Winterspelen Vandaag is in handen van Neal Petersen. De 33-jarige presentator is bekend als bedenker en presentator van de populaire online voetbaltalkshow FC Afkicken. Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich. "Cool, sinds 2012 de vaste biatlon-commentator bij Eurosport, zal het 'match center' bemannen en de kijkers regelmatig bijpraten over de andere sporten die tegelijkertijd op de andere venues bezig zijn", geeft Eurosport aan.

Nicolien Sauerbreij is 'special reporter'
Goudenmedaillewinnares op de parallel reuzenslalom snowboarden in 2010, Nicolien Sauerbeij, is voor Eurosport ter plekke in Pyeongchang. Ze zal voor en achter de schermen verslag doen van de Olympische Winterspelen. Samen met Ron Berteling (60) is de 38-jarige onderdeel van het internationale team Eurosport-experts. Berteling is oud-ijshockeyer en recordinternational. Hij zal het co-commentator bij het ijshockey verzorgen.

Nicolien Sauerbreij

Het internationale team van Eurosport-experts telt in totaal 58 voormalige olympische sporters, die samen maar liefst 151 keer uitkwamen op de Spelen en bij elkaar 75 medailles behaalden. Olympische iconen als alpineskiër Bode Miller (VS), de Zweedse ijshockeyer Peter Forsberg, alpineskiër Kjetil Andre Aamodt uit Noorwegen en ex-schaatser Anni Friesinger maken tijdens de Spelen in Pyeongchang hun opwachting als Eurosport-expert.

'PyeongChang 2018' volledig digitaal bij Eurosport
Naast de uitzendingen op Eurosport 1 en 2 op televisie zijn er nog veel meer sporten te volgen via de Eurosport Player. Daar is tijdens de Olympische Winterspelen 4.000 uur olympische content te zien, waarvan ruim 900 uur live sport. Ook zijn er bonus-streams en kunnen kijkers in sommige gevallen zelf de camerapositie bepalen. 'PyeongChang 2018' wordt hiermee de eerste volledig digitale Olympische Spelen voor Europa ooit.

Tv-kijkers met een digitaal abonnement van Ziggo kunnen tijdens de Winterspelen gratis naar Eurosport 2 en drie extra Eurosport-kanalen kijken.

De Olympische Winterspelen zijn vanaf vrijdag 9 tot en met zondag 25 februari dagelijks te zien bij Eurosport. Lees alle informatie over de verschillende sporten en de programmering in de Olympische Spelen-special van Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eurosport biedt meest uitgebreide verslag van Olympische Winterspelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: amsterdam, sport, sneeuw, nederland, live, olympische spelen, digitaal, schaatsen, presentator, televisie, langs de lijn, schaatshal, winterspelen, publieke omroep, toernooi, olympische winterspelen, topsport, ijshockey, bode miller, nicolien sauerbreij, anni friesinger, snowboardcross, biatlon, ron berteling, commentator, expert, pyeongchang, registratie, eurosport


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV