Onze boerderij in Europa vanaf donderdag 11 maart te zien op NPO 1

Onze boerderij in Europa vanaf donderdag 11 maart te zien op NPO 1
Yvon Jaspers gaat op reis met boeren

Kijktip :

Vanaf donderdag 11 maart is het nieuwe programma Onze boerderij in Europa te zien op NPO 1. In deze reeks reist Yvon Jaspers met een aantal Boer zoekt vrouw-stellen door Europa, op zoek naar inspiratie bij boerenbedrijven in het buitenland. De camper wordt bestuurd door boerin Bertie.

Onze boerderij in Europa gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dierenwelzijnsnormen
In het buitenland hopen de boeren te ontdekken hoe ze verder moeten in de veranderende (boeren)wereld. Nederlandse agrariërs worden overspoeld door dierenwelzijnsnormen, milieumaatregelen, fosfaatbeleid, de stikstofcrisis en de gevolgen van het coronavirus. Zo langzamerhand hebben ze de kop vol, maar wellicht biedt de reis naar Denemarken, Duitsland en Zwitserland uitkomst.

Uitdagingen
In het buitenland zoeken ze naar vergelijkbare uitdagingen voor de boeren aldaar. Zo zien we in de eerste aflevering hoe de Texelse schapenboer Jan en zijn vrouw Rianne in Denemarken onder meer meedraaien in het gezin van Sjaak en Jacqueline. Zij hebben vier jaar geleden de stap gezet om te emigreren. In Denemarken runnen ze nu een groot bedrijf met maar liefst 220 melkkoeien.

Onze boerderij in Europa is vanaf donderdag 11 maart wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij in Europa terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV