Indrukwekkende oorlogsfilm We Were Soldiers vrijdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende oorlogsfilm We Were Soldiers vrijdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Toen de indrukwekkende oorlogsfilm We Were Soldiers in 2002 in de bioscopen verscheen, waren de critici niet bepaald eensgezind in hun oordeel. Ook het publiek stroomde niet massaal toe, maar inmiddels heeft de film de status van moderne klassieker. Je ziet 'm vrijdag op RTL 7 en je kunt We Were Soldiers streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
We Were Soldiers vertelt het waargebeurde verhaal van 450 Amerikaanse soldaten die, aan het begin van de Vietnam-oorlog, omsingeld werden door tweeduizend Noord-Vietnamese soldaten. De film volgt luitenant-kolonel Harold Moore, die de leiding heeft over een troep elitesoldaten die door hem getraind worden, en de reporter Joseph Galloway in wat de eerste grote slag in de Vietnam-oorlog zou worden. Moore blijft trouw aan zijn plan en is ervan overtuigd dat zijn elitegroep goed getraind is.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoewel de Vietnamoorlog zowel toen als nu verguisd wordt door velen als een onnodige strijd, heeft het wél veel legendarische films opgeleverd. We Were Soldiers kan niet tippen aan illustere voorgangers als The Deer Hunter (1978), Apocalypse Now (1979) en Platoon (1986), maar is niettemin een waardevolle toevoeging aan het genre - vooral omdat het een waargebeurd verhaal vertelt. Dat gaat uiteraard gepaard met een flink testosterongehalte, maar de prima cast maakt veel goed.

Cast
Naast Mel Gibson (Braveheart) en Madeleine Stowe (12 Monkeys) zijn ook Greg Kinnear (Little Miss Sunshine) en Sam Elliott (A Star Is Born) te zien in We Were Soldiers. Deze film is geregisseerd door Randall Wallace.

We Were Soldiers (2002) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag vrijdag 14 mei om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 138 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende oorlogsfilm We Were Soldiers vrijdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier