Woensdag in Op1: Jaron Tichelaar & Sophie Brugemann over partij JONG

Woensdag in Op1: Jaron Tichelaar & Sophie Brugemann over partij JONG
Dit zijn de gasten van woensdag 10 maart

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 10 maart 2021

  • Het is voor het grote publiek nog onbekend, maar de Tweede Kamer beschikt over een heuse gitarencoalitie. Esther Ouwehand (PvdD), Daan de Neef (VVD), Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) bezoeken zo nu en dan concerten samen en zitten in – volgens hen – de meest roemruchte groepsapp van het binnenhof. De gitarencoalitie is niet alleen leuk voor concerten, maar brengt de verschillende partijen ook bij elkaar. Onlangs dienden ze bijvoorbeeld samen een motie in. Vanavond komen Lisa Westerveld en Peter Kwint bij Op1 vertellen over deze bijzondere coalitie.

  • Vanavond is het derde Pauw’s verkiezingsdebat live vanuit de Melkweg in Amsterdam. Dit keer staan lijsttrekker van de SP Lilian Marijnissen en lijsttrekker van de ChristenUnie Gert-Jan Segers bij Jeroen Pauw tegenover elkaar. Direct na het debat blikken we bij Op1 terug met opinieonderzoeker voor I&O Research Peter Kanne en politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings. Wie is vanavond het meest overtuigend in het debat?

  • Jaron Tichelaar en Sophie Brugemann vinden dat er in de politiek teveel over en te weinig met jongeren wordt gepraat. Met de nieuwe partij JONG willen zij die kloof dichten. De kernpunten van de partij zijn klimaat, onderwijs en wonen. Vanavond bij Op1 vertellen de 19-jarige lijsttrekker van de nieuwe partij Jaron Tichelaar en de twintigjarige Sophie Brugemann hoe zij jongeren willen vertegenwoordigen in Den Haag.

  • Opnieuw is er ruzie uitgebroken bij 50Plus. Eerder was het onder leiding van voormalig lijsttrekker Henk Krol ook al onrustig bij de ouderenpartij. Hij stapte op en probeert nu met Lijst Henk Krol opnieuw de Tweede Kamer te bestormen. Waarom ontstaat er toch altijd ruzie bij ouderenpartijen? Vanavond bij Op1 leggen Liane den Haan en Henk Krol uit waarom kiezers toch op hen moeten stemmen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Jaron Tichelaar & Sophie Brugemann over partij JONG of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier