Soap rond Thierry Baudet en Jinek: RTL biedt excuses aan, Martijn Koning reageert

Soap rond Thierry Baudet en Jinek: RTL biedt excuses aan, Martijn Koning reageert
Veelbesproken uitzending van talkshow is gesprek van de dag

Nieuws :

UPDATE: bekijk de volledige speech van Martijn Koning in Jinek.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart heeft Eva Jinek op donderdag 11 maart waarschijnlijk dé tv-uitzending van de campagne gemaakt. Ze lag regelmatig in de clinch met Thierry Baudet en ook Farid Azarkan deed een duit in het zakje. De uitzending werd afgesloten met een controversiële bijdrage van Martijn Koning.

Je kunt de hele uitzending van Jinek van 11 maart terugkijken via Gids.tv.

Pittige gesprekken
Toen de gasten voor de uitzending van donderdag 11 maart werden onthuld, wisten veel politieke junkies al dat ze zich konden verheugen op een enerverend avondje. Thierry Baudet (Forum voor Democratie) en Farid Azarkan (DENK) staan vaak garant voor pittige gesprekken en met Eva Jinek als gespreksleider weten we dat ook de presentatrice zich niet onbetuigd zal laten. Het werd echter nog veel meer dan waar we op hadden gehoopt.

Lees verder onder de video's.

Surrealistische taferelen
Er ontstonden surrealistische taferelen nadat de vaste rubriek van Jaïr Ferwerda te zien was. Jaïr ging op bezoek bij Baudets voormalige partijgenoot Theo Hiddema, die bevestigde dat Baudet racistische appjes gestuurd heeft. Vervolgens ontkende Baudet glashard dat Hiddema deze uitspraken had gedaan - terwijl ze een minuut eerder nog te zien waren. Na afloop van de uitzending klommen Hiddema én Baudet in de pen om de redactie van Jinek te fileren en hun kritiek te uiten op het geknipte fragment:

'Cabaret'
Nadat Baudet ook Jinek aanpakte om haar interviewstijl - volgens hem zat de presentatrice constant door hem heen te tetteren - was het tijd voor de afsluiting van Martijn Koning. In het stukje 'cabaret' leek Koning er echter alles aan gelegen om Baudet met huid en haar te verslinden en Forum voor Democratie buitenspel te zetten. Dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat en RTL moest diep door het stof na de bijdrage van Koning. Hij zorgde er zelfs voor dat Baudet wegliep uit de studio. Inmiddels heeft Koning zelf ook gereageerd:

Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv. Hieronder zie je nog een aantal verontwaardigde reacties van kijkers:


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Soap rond Thierry Baudet en Jinek: RTL biedt excuses aan, Martijn Koning reageert of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV