Adembenemend ruimtedrama Gravity zaterdag te zien op België Eén

Adembenemend ruimtedrama Gravity zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Na de fenomenale science fiction-film Children of Men nam Alfonso Cuarón maar liefst zeven jaar de tijd voor zijn volgende project. In die periode perfectioneerde hij de visuele effecten voor het adembenemende ruimtedrama Gravity, een baanbrekende film. Je ziet 'm zondag op Veronica en je kunt Gravity streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dr. Ryan Stone is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski, die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd door een wolk van ruimtepuin, waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De immense leegte van het heelal is zelden zo goed verbeeld als in Gravity. De angst slaat je werkelijk om het hart als de missie van Stone en Kowalski uitloopt op een fiasco. Want wat kun je nu eigenlijk beginnen, als je met z'n tweeën in de ruimte zweeft? Cuarón maakt er een adembenemend kunstwerk van, dat bijna in zijn geheel rust op de sterke schouders van Sandra Bullock. Zij werd meer dan terecht genomineerd voor een Oscar voor haar tour de force in de hoofdrol. Maar eigenlijk is bijna elk aspect aan de film perfect: van muziek tot camerawerk en van visual effects tot geluid.

Cast
Naast Sandra Bullock (The Blind Side) zijn ook George Clooney (Ocean's Eleven) en Ed Harris (The Truman Show) te zien/horen in Gravity. Deze film is geregisseerd door Alfonso Cuarón (Roma).

Gravity (2013) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zaterdag 23 oktober om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: drama, science fiction. Speelduur: 91 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Adembenemend ruimtedrama Gravity zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV