Vrijdag in Op1: Xander van der Wulp over de opmerkelijke momenten uit verkiezingscampagnes

Vrijdag in Op1: Xander van der Wulp over de opmerkelijke momenten uit verkiezingscampagnes
De gasten van vrijdag 12 maart

Kijktip :

Het verkiezingscircus is in volle gang en alle politieke partijen zetten hun beste beentje voor om de kiezer van informatie te voorzien. Politiek verslaggever Xander van der Wulp praat je bij over de meeste opmerkelijke momenten uit de verkiezingscampagnes, en dat zijn er nogal wat. Wie schuiven er vanavond nog meer aan bij Op1?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 12 maart

  • Op 17 maart is het zo ver: de Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats. Vanavond bespreekt politiek verslaggever voor de NOS, Xander van der Wulp de meest opmerkelijke momenten uit de verkiezingscampagnes.
  • Marja Lust werkt 16 jaar bij de Amsterdamse politie en is nu klaar voor de volgende stap: de Tweede Kamer! Ze staat op nummer 46 op de kandidatenlijst bij D66. Vanavond bij Op1 spreekt zij samen met haar zus Ellie Lust over haar ambities in de politiek.
  • Cabaretier Dolf Jansen vat vanavond aan het einde van de uitzending van Op1 op geheel eigen wijze de politieke perikelen van de avond samen.
  • Jesse Klaver vertelt vanavond over de verkiezingscampagne van zijn partij GroenLinks. Hoe ziet de campagne er dit jaar uit en in hoeverre verschilt de campagne van de vorige verkiezingen? Ook is bekend gemaakt dat GroenLinks het verkiezingsprogramma van de VVD heeft laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Hieruit is gebleken dat de VVD de doelstelling van de Klimaatwet niet weet te behalen. Wat vindt de GroenLinks-lijstrekker hiervan?
  • Verkiezingen zijn geen verkiezingen zonder Freek de Jonge, en ook dit jaar doet hij, alweer voor de zesde keer, zijn verkiezingsconference. Hij trakteert morgenavond politiek Den Haag op anderhalf uur aan zelfreflectie. Dit keer niet voor een volle zaal maar voor slechts één toeschouwer. Vanavond vertelt hij er meer over bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 12 maart gepresenteerd door Astrid Joosten en Paul de Leeuw.

Op1 is op vrijdag 12 maart om 22.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV