Serierecensie: The Lost Pirate Kingdom is snelcursus schepen plunderen

Serierecensie: The Lost Pirate Kingdom is snelcursus schepen plunderen
Leerzame documentaire mist visueel vuurwerk

Kijktip :

Sinds 15 maart is de documentaire The Lost Pirate Kingdom op Netflix te zien. Vergeet Johnny Depp als Captain Jack Sparrow of Piet Piraat en duik in het echte piraten leven van onder anderen Benjamin Hornigold, Samuel Bellamy, Anne Bonny en Edward Thatch (beter bekend als de legendarische 'Blackbeard'). Lees hier de serierecensie van The Lost Pirate Kingdom.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Arr! Schatzoeken 2.0
De docuserie duikt in de beruchte geschiedenis van de echte piraten van het Caribisch gebied en is een combinatie van experts die hun kennis delen over historische figuren als Charles Vane, Anne Bonny en Blackbeard en nagespeelde scènes die laten zien hoe het er vroeger aan toeging in de soms brute wereld van de piraterij.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Wie zin heeft om in 6 afleveringen een avontuurlijke reis te maken door de geschiedenis van echte piraten, kan deze educatieve serie best checken. In The Lost Pirate Kingdom wordt een droge geschiedenisles spannend gemaakt met reconstructies, waarin allerlei gruwelijkheden worden nagespeeld. The Lost Pirate Kingdom heeft wel een aantal problemen. Aan de ene kant willen de makers een geschiedenisles geven, maar aan de andere kant willen ze ook een spannend piratenverhaal vertellen. Daar hebben ze echter geen geld voor, met als resultaat zeer veel matige special effects en acteurs die een toneelstukje opvoeren. Bovendien is het verhaal al vaker en véél beter vertelt, denk aan de meesterlijke, brute serie Black Sails. Twee sterren.

Cast
Naast Sam Callis (Game of Thrones) en James Oliver Wheatley (Vikings) zijn ook Mia Tomlinson (The Beast Must Die) en Tom Padley (Allied) te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Stan Griffin (Hitler: The Rise and Fall).

Vanaf 15 maart 2020 is de serie The Lost Pirate Kingdom te streamen op Netflix. De serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: Documentaire, Geschiedenis. IMDb-score: 6,7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Lost Pirate Kingdom is snelcursus schepen plunderen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV