La La Land wint de eerste Loftrompet-prijs

La La Land wint de eerste Loftrompet-prijs
Grote bioscoopketen eert meest geslaagde filmcampagne van het afgelopen jaar

Nieuws :

Distributeur Independent Films en La La Land zijn de winnaars van de eerste Gerben Kuipers Loftrompet. Dat heeft het blad Holland Film Nieuws bekendgemaakt. Gerben Kuipers heeft al bijna veertig jaar de leiding over de Cinemec-bioscopen. De Loftrompet is een prijs, die in het leven is geroepen door Kuipers, voor de meest geslaagde filmcampagne van het afgelopen jaar.

Er zijn ruim vierhonderd bioscoopfilms beoordeeld op vier punten: de vraag of een campagne een lange looptijd had, of de distributeur behulpzaam was naar zijn exploitanten, of er veel aandacht was vóór de release van een film en of de juiste doelgroep ook daadwerkelijk is aangesproken.

De initiatiefnemer beoordeelde dat de musicalfilm La La Land deze criteria allemaal in huis heeft. Een groot compliment voor een film die al zoveel prijzen won in 2017. De film vertelt het verhaal over een actrice in Hollywood die verliefd wordt op een jazzpianist. De film gaat over de liefde, maar ook over het volgen van je dromen. De film, met een magistrale soundtrack en een fantastisch script, trok in Nederland ruim een half miljoen bezoekers.

Naast La La Land waren er ook nog andere genomineerden voor de Loftrompet. Martin Koolhoven met zijn Brimstone en Christopher Nolans Dunkirk vielen net buiten de prijzen.

La La Land is te zien op Videoland. Bekijk hieronder de trailer van de film.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op La La Land wint de eerste Loftrompet-prijs of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV