Serierecensie: The Serpent is gruwelijke hitserie in sfeervolle 70's-stijl

Serierecensie: The Serpent is gruwelijke hitserie in sfeervolle 70's-stijl
Bloedstollende BBC One-serie nu op Netflix

Kijktip :

Vanaf 2 april staat de serie The Serpent op Netflix. Begin dit jaar vond op BBC One de première plaats van deze zinderende misdaadserie over Charles Sobhraj - waanzinnig vertolkt door acteur Tahar Rahim. Dat dit onvoorstelbare en waargebeurde verhaal zich afspeelt in Azië in de jaren zeventig maakt The Serpent uniek, en Netflix lijkt een absolute hitserie te pakken te hebben. Lees hier de serierecensie van The Serpent.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waargebeurd verhaal
The Serpent is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Charles Sobhraj en de opmerkelijke pogingen van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg om hem voor het gerecht te brengen. Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische ‘Hippie Trail’ pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten van een reeks moorden op jonge westerse reizigers.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Serieliefhebbers die een zwak hebben voor bloedstollende, maar ook tragische verhalen zitten uitstekend met deze hitserie uit Engeland. The Serpent is een pure kwaliteitsserie die wat traag op gang komt. De Belgische regisseur Hans Herbots (bekend van de films Black en De Behandeling) laat je genieten van deze misdaadserie met waanzinnige sets, kostuums en sterke acteurs en actrices. Bovendien word je doodsbang van 'The Serpent' (wat vertaald kan worden als zowel 'de slang' of een 'gemeen persoon') nadat de eerste doden vallen. De serie is inmiddels al 31 miljoen keer gestreamd en gaat op Netflix ook een kaskraker worden. The Serpent, een wurggreep die je niet meer loslaat. Vier sterren.

Cast
Naast Tahar Rahim (The Mauritanian) en Jenna Coleman (Me Before You) is ook Billy Howle (Outlaw King) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Hans Herbots en Tom Shankland (The Missing).

Vanaf 2 april is de serie The Serpent te streamen op Netflix. Genre: Misdaad, Drama, Thriller. Deze serie heeft 8 afleveringen van een kleine 60 minuten. IMDb-score: 7,7.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Serpent is gruwelijke hitserie in sfeervolle 70's-stijl of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier