Oscarwinnaar Vice over Dick Cheney staat 16 maart op Netflix

Oscarwinnaar Vice over Dick Cheney staat 16 maart op Netflix
Met onherkenbare Christian Bale in de hoofdrol

Film :

De Tweede Kamerverkiezingen van 2021 staan voor de deur, en terwijl de spanningen in Nederland hard oplopen slingert streamingdienst Netflix de Oscarwinnaar Vice in hun filmbibliotheek. Het stoffige politieke thema in een blitse nieuwe jas, met de waanzinnige acteur Christian Bale als de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney!

Bekijk hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Vicepresident Dick Cheney
Vice volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de beruchte geschiedenis van de Verenigde Staten. Als vicepresident onder George W. Bush was hij opvallend om zijn omstreden standpunten. Dick was een voorstander van de ‘War on Terror’ en de Irakese oorlog.

Acteur Christian Bale en Amy Adams in de film 'Vice'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Volgens velen is dit de beste rol van Batman-acteur Christian Bale tot nu toe. Bale kroop voor deze film in de huid van Dick Cheney en sleepte een Oscarnominatie voor beste acteur binnen. Hij maakt van Cheney een menselijke pad en een intrigerende man die president Bush om zijn vinger windt. Humor is er zeker ook: de talrijke hartaanvallen waar Cheney nogal laconiek mee omgaat zorgen voor sterke en grappige intermezzo’s. Hij gaf zijn land én de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. En dat maakt de film tot een unieke kijkervaring. Voor liefhebbers van de Amerikaanse politiek een absolute must-see. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Christian Bale (The Machinist) zijn ook Amy Adams (Hillbilly Elegy), Steve Carell (Beautiful Boy) en Sam Rockwell (Jojo Rabbit) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Adam McKay (The Big Short).

Vanaf 16 maart 2021 is de film Vice te streamen op Netlfix en Pathé Thuis. Genre: Biografie, Komedie, Drama. Tijdsduur: 132 minuten. IMDb-score: 7,2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnaar Vice over Dick Cheney staat 16 maart op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV