Dinsdag 16 maart in Het geheim van de meester: De Piskijker van Jan Steen

Dinsdag 16 maart in Het geheim van de meester: De Piskijker van Jan Steen
Een duik in de kunstgeschiedenis

Kijktip :

Dinsdagavond (16 maart) is de slotaflevering van dit seizoen van Het geheim van de meester te zien op NPO 2. In deze laatste aflevering nemen we een duik in de geschiedenis van Jan Steen en zijn werk 'De Piskijker' in het bijzonder.

Het geheim van de meester gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kwakzalvers
We nemen een kijkje in de wereld van de zeventiende-eeuwse kwakzalvers die Steen vereeuwigde in zijn schilderij. De arts die hij afbeeldde zou, door een blik op iemands urine, kunnen zeggen wat er mis is met het jonge meisje dat ook te zien is op het schilderij. Bij de reconstructie doet Thijs een poging om de blauwe indigo-verf zelf te maken.

Doorzichtig glas
Verder laat Lisa zien hoe je doorzichtig glas kunt schilderen. Gaat het team het opnieuw lukken om dit bijzondere werk uit de Nederlandse kunstgeschiedenis te reconstrueren? Want dat is het doel van het programma: door een duik in de geschiedenis probeert een vierkoppig team het werk van een grote Nederlandse kunstenaar na te maken. Dat vergt de nodige inspanningen.

De slotaflevering van Het geheim van de meester is op dinsdag 16 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV