Rob Kamphues presenteert tweede seizoen Wat De Boer Niet Kent

Rob Kamphues presenteert tweede seizoen Wat De Boer Niet Kent
Koks nemen boerenkeuken over

Kijktip

In het 24Kitchen-programma Wat De Boer Niet Kent onderzoekt presentator Rob Kamphues voor het tweede seizoen het gelijknamige gezegde. Zweren boerengezinnen anno 2018 nog steeds bij een traditioneel recept van aardappels, vlees en groente of is er vandaag de dag ook ruimte voor smaken uit andere culturen?

In Wat De Boer Niet Kent nemen koks met uiteenlopende culturele achtergronden een week lang de keuken van een boerengezin over. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld op maandag falafel, op dinsdag een Senegalese rijst/visschotel en op woensdag goulashsoep en Hongaarse worst. Lukt het de koks om de culinaire horizon van het gezin te verbreden of blijft het aloude gezegde 'Wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie niet' van toepassing?

Presentator Rob Kamphues zegt over het programma: "Voor mij was het weer een feest om letterlijk en figuurlijk een kijkje te nemen in de keuken van boerengezinnen. Naast de verrassende reacties die de koks teweegbrengen, krijg je een goed beeld van het boerenleven en de gezinsleden die centraal staan. Dit zorgt voor bijzondere momenten."

Het vorige seizoen van Wat De Boer Niet Kent behoort volgens 24Kitchen tot de populairste programma’s van de kookzender. "Een tweede seizoen kon daarom ook niet uitblijven", laat de zender weten. De gezinnen die dit seizoen meedoen zijn familie Groeneveld uit Well, familie Wiedemeijer uit Broek in Waterland en familie Langereis uit Ten Boer.

Wat De Boer Niet Kent is vanaf maandag 29 januari iedere werkdag om 18.25 uur te zien op 24Kitchen.

Tags: vlees, presentator, boeren, aardappels, gezin, koken, keuken, waterland, tv-programma, ten boer, broek in waterland, rob kamphues, familie, recept, kok, 24kitchen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »