Unieke en oogstrelende horrorfilm The Witch zie je dinsdag op SBS9

Unieke en oogstrelende horrorfilm The Witch zie je dinsdag op SBS9
Ook te streamen via Netflix en iTunes

Kijktip :

Na slechts twee films kunnen we al wel stellen dat Robert Eggers één van de eigenzinnigste Amerikaanse filmregisseurs van zijn generatie is. Vorig jaar verbijsterde hij met het claustrofobische The Lighthouse, maar in 2015 debuteerde Eggers al met de unieke en oogstrelende horrorfilm The Witch. Je ziet 'm dinsdag op SBS9 en je kunt The Witch streamen via Netflix en iTunes.

Het verhaal
New England, 1630. William en Katherine leiden samen met hun vijf kinderen een toegewijd christelijk leven. Hun huis is gelegen aan de rand van een ondoordringbare wildernis. Wanneer hun pasgeboren zoon op mysterieuze wijze verdwijnt en de oogst ook nog eens mislukt, lopen de spanningen binnen het gezin zeer hoog op.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Door haar rollen in Split, The Queen's Gambit en Emma is de jonge actrice Anya Taylor-Joy nu een ster van formaat, maar ook in haar allereerste film maakte ze al grote indruk. In 2015 debuteerde ze op achttienjarige leeftijd in de unieke, atmosferische en oogstrelende horrorfilm The Witch (of The VVitch: A New England Folktale, zoals de volledige titel luidt). Verwacht geen goedkope jump scares en een overdosis bloederigheid in deze film. In plaats daarvan gebruikt regisseur Eggers de kracht van de suggestie en een bizar verhaal om zijn publiek angst aan te jagen. En daar slaagt hij uitstekend in.

Cast
Naast Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) zijn ook Ralph Ineson (Dolittle) en Kate Dickie (Prometheus) te zien in The Witch. Deze productie is geregisseerd door Robert Eggers (The Lighthouse).

The Witch (2015) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op dinsdag 16 maart om 23.40 uur te zien op SBS9. Genre: horror, mysterie. Speelduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV