Verkiezingenspecial Nederland kiest: de uitslagen woensdag te zien op NPO 1

Verkiezingenspecial Nederland kiest: de uitslagen woensdag te zien op NPO 1
De uitslagenavond bij de NOS

Kijktip :

Op NPO 1 is op woensdag 17 maart een avondvullende uitzending, tot een uur of half twee 's nachts, te zien met de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. In Nederland kiest: de uitslagen druppelen niet alleen de uitslagen binnen, maar worden er ook gesprekken gevoerd in de studio. Verder zijn er reportages op locatie.

Nederland kiest: de uitslagen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Exitpoll
Vanuit de Statenpassage, in het gebouw van de Tweede Kamer, doet de NOS live verslag van al het politieke spektakel. Rob Trip presenteert de uitzending met Malou Petter; zij richt zich hoofdzakelijk op de uitslagen. Uiteraard is het eerste spannende moment de exitpoll, die rond 21.00 uur verwacht wordt. Vaak komen deze cijfers vrijwel overeen met de uiteindelijke uitslag.

Reacties
Om 22.00 uur volgt er nog een update en later op de avond druppelen alle gemeentelijke uitslagen binnen. Uiteraard zijn er ook NOS-verslaggevers in den lande om de reacties van de politici te verkrijgen. Verder is er een duiderspanel, dat bestaat uit parlementair verslaggevers Arjan Noorlander, Marleen de Rooy en Xander van der Wulp. Tot slot zijn er deskundigen aanwezig om te praten over het vertrouwen in de politiek en het verband tussen geografie en stemgedrag.

Nederland kiest: de uitslagen is op woensdag 17 maart vanaf 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de hele uitzending van Nederland kiest: de uitslagen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV