Actieklassieker Dirty Harry met Clint Eastwood donderdag te zien op SBS9

Actieklassieker Dirty Harry met Clint Eastwood donderdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Nadat Clint Eastwood in de jaren zestig was doorgebroken met de spaghettiwestern stapte hij al snel over naar het betere actiewerk. Het hoogtepunt bereikte hij in dat opzicht met het debuut van Harry Callahan in de klassieker Dirty Harry, uit 1971. Deze steengoede film is donderdag te zien op SBS9 en je kunt Dirty Harry streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Een maniak schiet vanaf een dak een jonge vrouw neer. Harry Callahan, bijgenaamd Dirty Harry, krijgt het onderzoek toegewezen. Hij ontvangt een brief van de moordenaar, die 100.000 dollar van de stad San Francisco eist. Als zijn eis niet wordt ingewilligd dreigt hij dagelijks iemand neer te schieten. Terwijl de burgemeester het geld verzamelt en politiehelikopters de daken van de stad in het oog houden, blijft de maniak burgers neerschieten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Samen met The French Connection zorgde Dirty Harry voor een ware rage in de eerste helft van de jaren zeventig: politiefilms met een keiharde agent in de hoofdrol, die niets of niemand schuwt. Eastwood was natuurlijk geknipt voor de rol van Harry Callahan. Met zijn onderkoelde spel en samengeknepen ogen wist je meteen dat met deze man niet te sollen valt. Regisseur Don Siegel brengt bovendien de zonnige metropool San Francisco indrukwekkend in beeld: vaak kijken we van grote hoogte op de stad neer, wat soms een angstaanjagend gevoel geeft.

Cast
Naast Clint Eastwood (Gran Torino) en Andy Robinson (Hellraiser) zijn ook Harry Guardino (Any Which Way You Can) en John Vernon (National Lampoon's Animal House) te zien in Dirty Harry. Deze film is geregisseerd door Don Siegel (Escape from Alcatraz).

Dirty Harry (1971) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 18 maart om 22.45 uur te zien op SBS9. Genre: actie, thriller. Speelduur: 102 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Actieklassieker Dirty Harry met Clint Eastwood donderdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier