Helen Mirren in horrorfilm Winchester Mystery House

Helen Mirren in horrorfilm Winchester Mystery House
Welkom in het landhuis vol spoken

Film :

Het leven van Sarah Winchester (1840-1922, gespeeld door Helen Mirren) is angstaanjagend en tragisch. Zij was getrouwd met de steenrijke wapenmagnaat William Wirt Winchester en kreeg in 1866 een dochtertje, Annie Pardee. Het kind stierf een maand na haar geboorte. Een paar jaar later gaat ook Sarahs man dood aan de gevolgen van de longziekte tuberculose. Na hun dood geloofde de weduwe dat er een vloek heerste op de Winchester-familie en op het landhuis. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Sarahs man en kind zouden zijn gedood door mensen die aan hun einde waren gekomen door Winchestergeweren. Zij zou hetzelfde lot ondergaan, tenzij ze een huis voor de geesten zou beginnen te bouwen en daar nooit mee zou ophouden. Want als de bouw van deze enorme villa zou stoppen, zou ze zelf ook sterven. En zo geschiedde het dat Sarah 38 jaar lang werkmannen had rondlopen, zodat ze kon blijven leven. Deze villa bestaat nog steeds, en wie durft kan deze bezoeken in San Jose in de Amerikaanse staat Californië.

De villa was een labyrint. Toen Sarah Winchester stierf telde dit Victoriaanse landhuis 2.000 deuren, 10.000 ramen en 160 kamers, 47 haarden, 47 trappenhallen, dertien badkamers, negen keukens, drie liften en twee kelders. Dit alles voor de geesten, om hen op een verkeerde spoor te brengen of weg te jagen. En in het labyrint hebben onderzoekers recent nog een geheim zolderkamertje gevonden, een eeuw na Sarah Winchesters dood.

Het landhuis is nu eigendom van de staat en na de dood van Sarah is deze vrij snel opengesteld voor publiek als toeristische attractie. De regisseur van de film is Michael Spierig (Jigsaw). Naast Helen Mirren (Eye in the Sky) is ook Jason Clarke (The Great Gatsby) als sceptische psychiater in deze huiveringwekkende horrorfilm te zien.

Winchester Mystery House is vanaf 8 februari te zien in de bioscoop. Genre: Thriller, Horror.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Helen Mirren in horrorfilm Winchester Mystery House of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV