Prachtige animatiefilm Sing zaterdag 28 augustus te zien op SBS9

Prachtige animatiefilm Sing zaterdag 28 augustus te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Vóór Toy Story (1995) leek de animatiemarkt een monopolie van Disney te zijn, maar sindsdien schieten de animatiestudio's en succesvolle kaskrakers als paddestoelen uit de grond. In 2016 bestormde Sing, een erg leuke productie van Universal Pictures, de bioscopen - en met succes. Deze animatiehit is zaterdag te zien op SBS9 en je kunt Sing streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net duizend dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nee, aan de scenario's van Pixar kan Sing niet tippen. Die studio staat nog altijd op eenzame hoogte wat betreft psychologische diepgang, die zowel voor kinderen als volwassenen prachtig resultaat oplevert. Wat Sing wél is, is een ontzettend vrolijke, bijna zorgeloze animatiecomedy met een enorme sterrencast. Door een muziekwedstrijd als rode draad door de film te laten lopen, staat Sing garant voor veel muziek en vrolijkheid. Ook de kleurrijke figuren dragen bij aan een avondje heerlijk, onbekommerd vermaak voor het hele gezin.

Cast
Naast Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) en Reese Witherspoon (Walk the Line) zijn ook Seth MacFarlane (Logan Lucky), Scarlett Johansson (Jojo Rabbit) en John C. Reilly (The Sisters Brothers) te horen in Sing. Deze film is geregisseerd door Garth Jennings.

Sing (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 28 augustus om 22.30 uur te zien op SBS9. Genre: animatie, comedy, muziek. Speelduur: 108 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige animatiefilm Sing zaterdag 28 augustus te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier