Donderdag in Op1: Sader Karabulut & Jan Terlouw over de overwinning van D66

Donderdag in Op1: Sader Karabulut & Jan Terlouw over de overwinning van D66
Dit zijn de gasten van donderdag 18 maart

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 18 maart 2021

  • De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is zo goed als bekend. Niet de PVV, maar D66 werd gisteren de tweede grootste partij. In de peilingen van Maurice de Hond, Gijs Rademaker en Peter Kanne zagen we maandenlang een ander beeld. Vanavond bij Op1 bespreken de opiniepeilers de verrassende verkiezingsuitslag.

  • Een dag na de verkiezingen is duidelijk dat de VVD van Mark Rutte voor de vierde keer op rij de grootste partij wordt. Ook D66 van Sigrid Kaag boekt grote winst, terwijl aan de linkerkant juist grote verliezen zijn geleden. Vanavond bij Op1 analyseren hoofdredacteur van Elsevier Weekblad Arendo Joustra en parlementair verslaggever van WNL Marieke Smits de verkiezingen en VVD-prominent en oud-informateur Uri Rosenthal blikt vooruit op de coalitievorming.

  • Waar bij D66 gisteren op tafel werd gedanst, zag je bij links Nederland voornamelijk teleurgestelde gezichten. In de linkerhoek vielen namelijk de klappen, terwijl D66 eindigde als tweede partij van Nederland. Vanavond bij Op1 praten vertrekkend SP-Kamerlid Sadet Karabulut en D66-prominent Jan Terlouw over de moeilijke tijden op links en de historische overwinning van D66.

  • Het CDA van lijsttrekker Wopke Hoekstra heeft een groot verlies te verwerken. De partij moet genoegen nemen met vijftien zetels en is nu slechts de vierde partij van het land. Lid van de verkiezingsprogrammacommissie van het CDA Sywert van Lienden schreef mee aan het partijprogramma en zag het aantal zetels in de Tweede Kamer slinken. Vanavond bij Op1 vertelt Van Lienden over de gevolgen voor zijn partij.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Sader Karabulut & Jan Terlouw over de overwinning van D66 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV