Briljante Duitse film Toni Erdmann vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2

Briljante Duitse film Toni Erdmann vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

In 2016 kreeg de Duitse filmregisseuse Maren Ade wereldwijd lof toegezwaaid voor het prachtige comedydrama Toni Erdmann. De kroon op het werk was een dikverdiende Oscarnominatie. Deze geweldige film is vrijdag te zien op NPO 2 en je kunt Toni Erdmann streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Winfried is een 65-jarige muziekleraar met een voorliefde voor grappen, die samenwoont met zijn oude hond. Zijn dochter Ines is echter het compleet tegenovergestelde: als ambitieuze zakenvrouw reist ze de hele wereld rond en trekt van het ene project naar het andere om zo op de carrièreladder omhoog te klimmen. Vader en dochter krijgen elkaar daarom niet vaak te zien, maar dat verandert abrupt als Winfrieds hond sterft en hij besluit om (onaangekondigd) Ines te gaan bezoeken op haar werk.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Van tevoren kan Toni Erdmann kijkers afschrikken. Een Duits comedydrama van ruim tweeënhalf uur? Nee, bedankt. Voor de mensen die zich er wél aan wagen betaalt de gok zich echter dubbel en dwars uit: Maren Ade schreef een wonderschoon scenario over de relatie tussen een vader en zijn dochter, die allebei lange tijd hun eigen leven hebben geleid. Ze worden geweldig vertolkt door Peter Simonischek en Sandra Hüller. De humor is sterk en het drama aangrijpend en dat zorgde voor internationale lof. Niet voor niets werd de film genomineerd voor een Oscar, Golden Globe, BAFTA én de Gouden Palm.

Toni Erdmann (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is vrijdag 15 oktober om 00.15 uur te zien op NPO 2. Genre: comedy, drama. Speelduur: 162 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Briljante Duitse film Toni Erdmann vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV