Spraakmakend programma Gewoon. Bloot. vanaf zondag te zien op NPO 3

Spraakmakend programma Gewoon. Bloot. vanaf zondag te zien op NPO 3
Kinderen in gesprek met naakte mensen

Kijktip :

Nog voordat het programma überhaupt op de buis is, was vooral de Tweede Kamer al in rep en roer over Gewoon. Bloot. Met name de SGP en DENK hadden ernstige bedenkingen bij het format, waarin een groep kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça vijf poedelnaakte volwassenen - letterlijk - het hemd van het lijf vraagt.

Gewoon. Bloot. gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ideaalbeeld
Zelfs jonge kinderen worden dagelijks al geconfronteerd met grote hoeveelheden reclame-uitingen, waarin een bepaald ideaalbeeld van het menselijk lichaam wordt gepresenteerd. Bovendien is er op social media een rage gaande van filters, make-up en plastische chirurgie - waardoor het steeds lastiger wordt om te zien wat 'echt' is. Hierdoor is het niet moeilijk voor te stellen dat kinderen al op jonge leeftijd onzeker zijn over hun lichaam.

Groep 7 en 8
Daarom heeft de NTR iets bedacht: in elke aflevering van Gewoon. Bloot. vragen kinderen uit groep 7 en 8 vijf poedelnaakte volwassenen van alles over het menselijk lichaam. In elke aflevering staat een ander onderwerp centraal, zoals de billen, huid en haar, de geslachtsdelen en nog veel meer. Het zijn onderdelen van het lichaam die bij pubers flink veranderen, maar de kinderen krijgen in Gewoon. Bloot. eindelijk de kans om de naakte waarheid te ontdekken.

Gewoon. Bloot. is vanaf zondag 20 maart wekelijks om 19.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Gewoon. Bloot. terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spraakmakend programma Gewoon. Bloot. vanaf zondag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier