Overweldigende sciencefictionfilm Interstellar zie je zondag op Veronica

Overweldigende sciencefictionfilm Interstellar zie je zondag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Dat de Britse filmmaker Christopher Nolan een man van het grote gebaar is, bewees hij nog met zijn laatste film Tenet. Eén van zijn absolute meesterwerken stamt uit 2014: het adembenemende en overweldigende sciencefiction-epos Interstellar. Deze film zie je zondag op Veronica en je kunt Interstellar streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, ruimtevaartorganisatie NASA bestaat niet meer en de twintigste eeuw, de jaren van ongekende vervuiling op aarde, is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overgebleven onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Geef Christopher Nolan de vrije hand en je krijgt er een waanzinnig, adembenemend en behoorlijk ingewikkeld spektakel voor terug. Net als in Inception weet hij ook in Interstellar de kijker weer omver te blazen met waanzinnige beelden en sublieme special effects, die je als mens nietig doen voelen. Tussen al dat visuele geweld door vertelt Nolan ook nog eens een interessant en bij vlagen zelfs aangrijpend verhaal, waarvoor de Hollywoodsterren in de rij stonden - zelfs in de kleinste rolletjes zien we sterren als Ellen Burstyn, Casey Affleck en Matt Damon. De denderende muziek van Hans Zimmer maakt het af.

Cast
Naast Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) en Anne Hathaway (Dark Waters) zijn ook Jessica Chastain (Molly's Game), John Lithgow (Bombshell) en Michael Caine (The Dark Knight) te zien in Interstellar. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Dunkirk).

Interstellar (2014) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zondag 19 juni om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, sciencefiction. Speelduur: 169 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV