Geweldige avonturenfilm Jumanji vrijdag te zien op SBS9

Geweldige avonturenfilm Jumanji vrijdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat de geliefde komiek en acteur Robin Williams een eind aan zijn leven maakte, en hij wordt nog altijd elke dag gemist. Gelukkig kunnen we nog genieten van de vele prachtige films die hij ons gaf, zoals het geweldige avontuur Jumanji. Deze klassieker is vrijdag te zien op SBS9 en je kunt Jumanji streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De 12-jarige Alan Parrish en zijn vriendinnetje Sarah vinden op zolder bij Alan een oud en mysterieus spelbord. Ze besluiten het spel te spelen, maar door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt Alan de jungle van Jumanji ingezogen. Pas zesentwintig jaar, later wanneer twee andere kinderen, Judy en Peter, de draad van het spel weer oppakken, kan de inmiddels volwassen Alan bevrijd worden uit de jungle. Om de donkere magische krachten van het bord tot rust te brengen, moet Alan echter met zijn toenmalige vriendinnetje Sarah het spel uitspelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Ten tijde van de release in 1995 werd Jumanji door de critici in de pan gehakt, maar die zaten er toch wel een beetje naast. Sindsdien is de film uitgegroeid tot een geliefde klassieker, die sinds de dood van Williams extra aan kracht heeft gewonnen. Er schuilde namelijk altijd een kind in de acteur - en die kant van zichzelf kon hij volleduig uiten in Jumanji. Zijn aanstekelijke spel is misschien wel de grootste troef van de film, maar voor jong en oud bevat deze klassieker ook een flinke dosis avontuur en spanning.

Cast
Naast Robin Williams (Good Will Hunting) en Bonnie Hunt (The Green Mile) zijn ook Kirsten Dunst (Hidden Figures) en Bradley Pierce (Chaplin) te zien in Jumanji. Deze film is geregisseerd door Joe Johnston (Captain America: The First Avenger).

Jumanji (1995) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 26 maart om 22.15 uur te zien op SBS9. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 104 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige avonturenfilm Jumanji vrijdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier