Vanavond op tv: Tegenlicht: out-of-the-box wonen, Peaky Blinders, De Racisme Kennistest

Vanavond op tv: Tegenlicht: out-of-the-box wonen, Peaky Blinders, De Racisme Kennistest
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 maart

Kijktip :

Vanavond is er een divers aanbod aan programma's te zien op de buis. Zo kun je kijken naar het nieuwe programma Gewoon. Bloot. waarin kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça vijf doodgewone mensen het hemd van het lijf vragen. Ook kun je meedoen aan De Racisme Kennistest of kijken naar Tegenlicht waarin creatieve oplossingen voor het woningtekort worden besproken. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Gewoon. Bloot.

NPO 3
19:25 uur

Er was de afgelopen weken al wat ophef over, maar vanavond gaat het programma echt van start: Gewoon. Bloot., het kinderprogramma waarin kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça vijf doodgewone mensen het hemd van het lijf vragen. NPO Zapp wil laten zien wat gewoon is in een tijd van filters, make-up en plastische chirurgie. Het perfecte beeld dat online te zien is heeft impact op de manier waarop kinderen zichzelf zien en het ideaalbeeld dat ze hebben. Iedere aflevering staat een ander onderwerp centraal, waarover de kinderen in gesprek gaan met poedelnaakte volwassenen. Nieuwsgierig en onbevangen, zoals alleen kinderen dat kunnen, bekijken en bevragen ze de gasten en ontdekken zo de naakte waarheid. Aan bod komen onder andere de billen, huid & haar en de geslachtsdelen; onderdelen van het lichaam die veranderen en een belangrijke rol spelen bij kinderen aan het begin van hun puberteit. Elke zondag rond 19:25 uur op NPO 3.


Quiz: De Racisme Kennistest

NPO 3
19:40 uur

Op deze Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie gaan Sahil Amar Aïssa en Natasja Gibbs het gesprek aan over racisme. Dat doen ze op basis van de twintig vragen in de Racisme Kennistest. In de studio zit een panel van bekende Nederlanders, met onder anderen Olcay Gulsen, Peter R. de Vries, Ronnie Flex en Willie Wartaal. In De Racisme Kennistest wordt niet getest hoe racistisch iemand is, maar proberen de presentatoren de kennis over racisme bij het publiek te vergroten en handvatten aan te reiken om racisme aan te kunnen pakken. Wat is institutioneel racisme, hoe ziet alledaags racisme eruit en wat doet het met je geest als je racisme ervaart? En wat kun je met deze kennis doen tegen racisme?


Sciencefictionfilm: Interstellar

Veronica
20:00 uur

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de twintigste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.


Nieuw: Peaky Blinders

BBC First
20:00 uur

Vanaf vanavond is de hitserie Peaky Blinders op tv te zien. BBC First, de Nederlandse zender die Britse series met ondertiteling uitzendt, zendt het gangsterdrama elke zondag om 20:00 uur uit.

Bekijk hier op welk kanaal BBC First bij jouw tv-aanbieder te zien is

Peaky Blinders speelt zich af in de wetteloze straten van Birmingham aan het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw. Thomas Shelby en zijn familie staan aan het roer van Peaky Blinders, een gevreesde en machtige bende die bekend staat om hun petten waarin ze scheermesjes naaien. Ze verdienen hun geld met illegale weddenschappen, het bieden van bescherming en zwarte handel. Maar wanneer een krat geweren vermist raak uit een plaatselijke wapenfabriek, ziet Tommy kansen om zijn criminele praktijken verder uit te breiden.


De vuilnisman: ernstige hinder van staalslak

NPO 2
20:25 uur

De vuilnisman duikt deze week in een van de grootste industriële afvalstromen van Nederland: staalslak, een verontreinigd, steenachtig materiaal dat ontstaat bij het maken van staal. Teun van de Keuken bezoekt verschillende infrastructurele projecten waar het gebruik van staalslak ernstige hinder veroorzaakt voor mens en milieu. Omwonenden hebben klachten en boeren moeten hun vee op stal houden. Als het na protest bij de ene gemeente is weggehaald, wordt het een paar kilometer verderop gestort. Het gebruik wordt zelfs zo erg aangemoedigd, dat de aannemers die staalslak willen gebruiken geld toe krijgen. Is het wel handig om van bouwen met afval een verdienmodel te maken?


Docu: Anne Frank Remembered

History
20:30 uur

Deze Oscar-winnende documentaire is het enige echt uitgebreide ooggetuigenverslag van het leven en de nalatenschap van de iconische kinderdagboekschrijver Anne Frank en wordt uitgezonden op themazender History, dat bij veel tv-aanbieders in het basispakket zit.

Bekijk hier op welk kanaal History te zien is

Door verrassende, vaak emotionele interviews, foto’s, niet eerder ontdekte familiebrieven en zeldzame archiefbeelden (waaronder de enige bekende bewegende beelden van Anne zelf) met krachtige hedendaagse filmbeelden te combineren, wordt deze beklijvende documentaire als een meesterwerk gezien. Anne Frank Remembered wordt uitgezonden in de maand waarin Anne Frank 76 jaar geleden zou zijn overleden.


Tegenlicht: out-of-the-box wonen

NPO 2
22:10 uur

Tegenlicht duikt deze week in de inspirerende oplossingen om in de toekomst voldoende plekken om te wonen hebben. Hoe kun je nu nog betaalbaar wonen in Nederland? Noodgedwongen experimenteren veel ondernemende jongeren zelf met verrassende out-of-the-box-oplossingen. Tegenlicht bezoekt deze woonpioniers. Hoe komen we aan één miljoen nieuwe woonplekken voor 2030? Wat kunnen we leren van de twintigers en dertigers, die leegstand, tijdelijkheid, massaproductie en zelfbouw opnieuw uitvinden, omdat ze zelf moeten zorgen voor een dak boven hun hoofd? En kunnen deze ideeën ook duurzaam worden opgeschaald? Tegenlicht doorkruist Nederland op zoek naar inspirerende oplossingen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Tegenlicht: out-of-the-box wonen, Peaky Blinders, De Racisme Kennistest of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV