Vanavond op tv: start docuserie De Boerenrepubliek, dreigende ramp in Chateau Meiland

Vanavond op tv: start docuserie De Boerenrepubliek, dreigende ramp in Chateau Meiland
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 maart

Kijktip :

Vanaf vanavond zendt NPO 2 de documentaireserie De Boerenrepubliek uit. Verder onder meer een dreigende ramp in een nieuwe aflevering van Chateau Meiland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De Boerenrepubliek

NPO 2
20:30 uur

Twintig jaar na de uitbraak van mond-en-klauwzeer (MKZ) in Nederland reconstrueert de vierdelige serie De Boerenrepubliek de MKZ-crisis van toen en onderzoekt de boerenprotesten van nu. Boze boeren op de barricaden in Den Haag. Om te begrijpen waar deze boosheid van veel boeren vandaan komt, zoomt De Boerenrepubliek in op het Gelderse Oene. Daar brak in 2001 mond-en-klauwzeer uit.


Chateau Meiland: een ramp dreigt

SBS 6
20:30 uur

Er dreigt een ramp bij de Meilandjes en die leidt tot enorm hoge stress. Tegelijkertijd is vrolijkheid nooit ver weg, blijkt ook in deze aflevering van Chateau Meiland weer. Saai is het leven van de familie Meiland nooit. Met het hele land op slot weten Erica, Martien en Maxime van een bezoekje aan de markt een feestje te maken; alleen de specialiteit van de streek verdwijnt snel in de hondenbak.


Slot: We gaan het maken

NPO 1
21:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van We gaan het maken, waarin Nederlandse uitvinders uniek hulpmiddellen maken voor iemand met een beperking. De 28-jarige Camiel houdt van muziek maken en gaat graag met de trein erop uit, maar komt liever niet buiten de deur. Door zijn beperking kan hij niet zelfstandig naar het toilet. De angst om ineens te moeten poepen levert steeds meer stress op. Uitvinder Astrid gaat op zoek naar een oplossing, zodat Camiel er meer op uit kan trekken.


Ik geloof in mij: concert Ziggo Dome

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Ik geloof in mij is het moment aangebroken: de artiesten vol zelfvertrouwen die wekelijks gevolgd worden geven een concert in de Ziggo Dome. Ze verzamelen zich voor het concert van hun leven. Een intiem concert voor een select publiek. Grote artiesten zijn hen voorgegaan, zo trad Danny Vera op voor dertig mensen en deed Ilse DeLange hetzelfde.


Terug: BEAU

RTL 4
22:05 uur

Beau van Erven Dorens is weer terug met zijn talkshow BEAU. Hij lost Jinek af en is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4. Op geheel eigen wijze neemt Beau de dag door met actuele gasten. Hij bespreekt het laatste nieuws en duikt in onderwerpen die hem zelf opvallen, persoonlijk raken of dichtbij hem liggen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start docuserie De Boerenrepubliek, dreigende ramp in Chateau Meiland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier