Maandag in Op1: Saskia Belleman over Marengo proces en Ridouan Taghi

Maandag in Op1: Saskia Belleman over Marengo proces en Ridouan Taghi
De gasten van maandag 22 maart

Kijktip :

Vandaag begint de grootste moordzaak van de Nederlandse geschiedenis. Met de schrik van de onderwereld, Ridouan Taghi, als hoofdpersonage. Saskia Belleman vertelt in Op1 hoe de dag verliep. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 22 maart

  • Het enorme liquidatieproces Marengo gaat vandaag, na drie jaar aan voorbereidende zittingen, ook inhoudelijk van start. Hoofdverdachte: Ridouan Taghi. Samen met zestien anderen staat hij terecht voor onder andere zes moorden en vier pogingen daartoe. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman is de hele dag aanwezig bij de zitting en vertelt vanavond bij Op1 hoe dat eraan toe ging.
  • Arnon Grunberg heeft de wildste reizen achter de rug: hij ging met een voormalig Afghaanse asielzoeker op roadtrip naar Kabul, liet zich opnemen in een Belgische inrichting, verbleef een tijd bij een circus in de Achterhoek en was undercover als masseur in Roemenië. Dit alles is slechts een greep uit de reisreportages die de schrijver de afgelopen jaren meemaakte. Nu heeft hij zijn dertig mooiste verhalen gebundeld in een nieuwe boek: Slachters en Psychiaters. Vanavond vertelt hij er alles over bij Op1.
  • Dat VVD en D66 samen gaan regeren lijkt een uitgemaakte zaak, maar welke partijen sluiten zich daarbij aan? Dat gaan verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren komende weken uitzoeken, door met meerdere fractievoorzitters gesprekken te voeren. Een zware taak, want Mark Rutte en Sigrid Kaag lijken ieder een andere kant op te willen. Vanavond bij Op1 bespreken Joost Vullings en Lamyae Aharouay de aanpak van de twee verkenners.
  • Lang stonden de vrouwelijke voetballers ver in de schaduw van hun mannelijke collega’s, maar de afgelopen jaren hebben de vrouwen zich daar steeds meer uit gevoetbald. Onlangs doken er 75-jaar oude beelden op die aantonen wat voor lange weg vrouwenvoetbal heeft afgelegd. Vanavond bij Op1: drie vrouwen die aan de wieg stonden van het succes van nu; oud-Oranjeleeuwinnen Daphne Koster en Jeanet van der Laan en voormalig bondscoach Vera Pauw.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 22 maart gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Saskia Belleman over Marengo proces en Ridouan Taghi of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV