Vanavond op tv: nieuw seizoen Gestalkt, documentaire Verraad van Chora

Vanavond op tv: nieuw seizoen Gestalkt, documentaire Verraad van Chora
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 23 maart

Kijktip :

Vanavond gaat op SBS6 het nieuwe seizoen van Gestalkt van start, met Olcay Gulsen als presentatrice. Verder onder meer de heftige documentaire Verraad van Chora van Sinan Can, op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 23 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De achterkant van het gelijk

NPO 2
20:25 uur

In een nieuwe editie van het discussieprogramma De achterkant van het gelijk, dat in de afgelopen 40 jaar regelmatig te zien was, gaat Alexander Pechtold op zoek naar de ethische principes waar bestuurders, beleidsmakers en professionals zich door laten leiden. Aan de hand van fundamentele situaties bevraagt Pechtold burgemeesters, medici, CEO's, ambassadeurs, museumdirecteuren en het politiekorps.


Terug: Gestalkt

SBS 6
20:30 uur

Gestalkt is terug met Olcay Gulsen als nieuwe presentatrice. Ze vervangt Thijs Zeeman. Elke dinsdag om 20:30 uur worden op SBS6 gestalkte mensen geholpen. De slachtoffers zijn vaak doodsbang en schakelen als laatste redmiddel de hulp van het programma in. Olcay gaat de strijd aan met de meeste hardnekkige stalkers. Samen met het slachtoffer wordt er geprobeerd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen tegen de stalker om deze vervolgens te confronteren.


Tv-première: Nocturnal Animals

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanavond de fantastische thriller Nocturnal Animals te zien. Susan Morrow ontvangt onverwachts een boekmanuscript van haar ex-man, waarvan ze decennia eerder al van scheidde. Susan raakt in de ban van de fictieve thriller, die draait om een personage genaamd Tony Hastings, wiens familievakantie wordt ontsierd door geweld. Het manuscript dwingt Susan om haar relatie met haar ex-man opnieuw te onderzoeken.


Ik vertrek: actieve rust in Spanje

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Ik vertrek hoopt de familie Knops in het Spaanse Málaga in droom waar te maken en een appartement te realiseren dat ze willen verhuren aan actieve rustzoekers. Personeelsadviseur Mascha en haar man René, die zijn eigen muziekschool aan huis runt, zijn familiemensen. Met hun twee tienerdochters besluiten ze in Spanje hun droom na te jagen. Bij Málaga vinden ze een pand dat aan al hun eisen voldoet.


Nieuw: BN'ers in het ziekenhuis: leren van de helden

SBS 6
21:30 uur

In dit nieuwe programma gaan bekende Nederlanders als stagiaires aan de slag in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij ervaren hoe zwaar en bijzonder het werken in de zorg is. Ze zijn erbij als patiënten net uit de operatiekamer komen, soms slecht nieuws krijgen, maar ze meten ook de vitale waarden, zoals de bloeddruk en hartslag. Ze controleren samen met hun mentor wat patiënten nodig hebben en ze verschonen hen. Ook bieden ze een luisterend oor.


Docu: Verraad van Chora

NPO 2
22:35 uur

Tientallen Afghaanse burgers kwamen in juni 2007 bij de slag om Chora door Nederlands vuur om het leven. Sinan Can spreekt voor de tweede keer met nabestaanden terug over die gebeurtenis in de documentaire Verraad van Chora. In 2016 maakte Can de gevaarlijke reis naar het gebied en sprak voor het eerst met nabestaanden. Nu, vijf jaar later, hebben zich nieuwe getuigen aan Nederlandse zijde gemeld.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Gestalkt, documentaire Verraad van Chora of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier