Donderdag in Keuringsdienst van waarde: bijzondere ontdekking over makreel

Donderdag in Keuringsdienst van waarde: bijzondere ontdekking over makreel
Onderzoek naar keurmerk

Kijktip :

Donderdagavond (25 maart) doet de Keuringsdienst van waarde onderzoek naar de makreel, en specifiek, het keurmerk van deze vissoort. Tijdens hun onderzoek doet het team een bijzondere ontdekking.

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zonder label
Wanneer een vis het MSC-keurmerk meekrijgt, betekent dit dat de vangst in principe duurzaam is. Met de makreel is echter iets vreemds aan de hand. Als we in supermarkt een makreel willen kopen, liggen de vissen mét keurmerk naast die zónder het label. Hoe zit dat? Is er sprake van overbevissing, en toch ook weer niet? Of is het zo dat er verschillen zijn in de vangstmethouden of de lokale populatie?

Politieke redenen
De Keuringsdienst besluit navraag te doen bij MSC - en dan wordt het nog gekker. Het blijkt dat de makreel het keurmerk al twee jaar kwijt is, voornamelijk om politieke redenen. Hoe zit het dan met de MSC-makreel in de supermarkt? Wordt de vis gevangen in troebel water? De Keuringsdienst mag mee op een grote vistrawler en doet daar een bijzondere ontdekking.

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Keuringsdienst van waarde: bijzondere ontdekking over makreel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV