Recensie: Seaspiracy toont moordmachine wereldwijde commerciële visserij

Recensie: Seaspiracy toont moordmachine wereldwijde commerciële visserij
Urgente docu staat nu op Netflix

Film :

Vanaf vandaag - 24 maart - staat de documentaire Seaspiracy op Netflix. De wonderbaarlijke mooie zeewereld wordt bedreigd. Filmmaker Ali Tabrizi laat met gevaar voor eigen leven de duistere wereld van de visserij zien. Geld, macht en een vuurrode zee van bloed. Lees hier de filmrecensie van Seaspiracy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Leave it Alone
Filmmaker Ali Tabrizi heeft een enorme passie voor de oceaan en alles wat erin leeft en gaat op pad om de door mensen aangerichte schade aan het oceaanleven vast te leggen. Tijdens het maken van de documentaire onthullen ze alarmerende wereldwijde corruptie. Dit is alles behalve een saaie documentaire over vissen en klimaatverandering.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze indringende docu gaat van het Japanse Taiji en Hong Kong naar Brussel en Schotland om te eindigen in de trieste waarheid op de Faeröer Eilanden, waar een zeldzame 'grind' (walvisjacht) op het punt staat te beginnen. Een shockerende docu, die laat zien dat duurzame visserij eigenlijk niet bestaat. Seaspiracy gaat over de allesverwoestende plastic soep, die voor 46 procent bestaat uit vissersnetten die voor dood en verderf zorgen. Ook komen de drijvende slachthuizen van vissen, dolfijnen en walwissen voorbij, waar mensenrechten ernstig worden geschonden door slavernij. Een levensgevaarlijke wereld, waar de waarheid nooit naar boven mag komen. Deze docu laat gelukkig ook een paar oplossingen zien, want als deze boot zo doorvaart zijn in 2048 de oceanen leeg en dood, en wij dan dus ook. Vier sterren.

Cast
Naast Ali Tabrizi en Paul Watson is ook Richard O'Barry te zien in deze documentaire. Deze productie is gemaakt door Kip Andersen (Cowspiracy: The Sustainability Secret).

Vanaf 24 maart 2021 is de documentaire Seaspiracy te streamen op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 89 minuten. IMDb-score 8,8.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Seaspiracy toont moordmachine wereldwijde commerciële visserij of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV