Keiharde Clint Eastwood-klassieker Magnum Force donderdag te zien op SBS9

Keiharde Clint Eastwood-klassieker Magnum Force donderdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In 1971 maakte inspecteur Harry Callahan, bijgenaamd 'Dirty Harry', zijn entree in de filmwereld met de gelijknamige actieklassieker. Een nieuwe reeks was geboren en in 1973 volgde het uitstekende tweede deel: Magnum Force. Dit keiharde Clint Eastwood-vehikel is donderdag te zien op SBS9 en je kunt Magnum Force streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Carmine Ricca werd als vakbondsleider verdacht van moord, maar vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Op een dag wordt hij aangehouden door de motorpolitie en neergeschoten. Inspecteur Callahan, bijgenaamd Dirty Harry, bemoeit zich met de zaak, ook al werd hij naar een andere afdeling overgeplaatst omdat hij te snel naar zijn Magnum kaliber .44 zou grijpen. Harry wil proberen het commando te ontmaskeren dat zich tot doel gesteld heeft misdadigers, die door de mazen van de wet zijn geglipt, op te sporen en te vermoorden...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Aan de eerste Dirty Harry-film kan Magnum Force net niet tippen, maar de vaardige actieregisseur Ted Post maakt ook van dit vervolg weer een spektakel. Eastwood is weer lekker onderkoeld en nonchalant - maar zeer doortastend op de momenten dat het nodig is. In San Francisco lijkt bovendien altijd de zon te schijnen, en dat zorgt voor een ietwat romantisch beeld van de vroege jaren zeventig, mede ondersteund door de funky muziek van Lalo Schifrin. Aan actie en spanning bovendien geen gebrek.

Cast
Naast Clint Eastwood (Million Dollar Baby) en Hal Holbrook (Into the Wild) zijn ook David Soul (Filth) en Tim Matheson (Child's Play) te zien in Magnum Force. Deze film is geregisseerd door Ted Post.

Magnum Force (1973) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 25 maart om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: actie, thriller. Speelduur: 124 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV